ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Νέο σενάριο για κορονοϊό - Ο... μυρμηγκοφάγος υπεύθυνος για την επιδημία! (Video)

Κίνα: Νέο σενάριο για κορονοϊό - Ο... μυρμηγκοφάγος υπεύθυνος για την επιδημία! (Video) - Κεντρική Εικόνα

Κινέζοι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι ο φολιδωτός μυρμηγκοφάγος, γνωστός και ως παγκολίνος, ένα θηλαστικό που κινδυνεύει με εξαφάνιση, διακινείται παράνομα και είναι περιζήτητο για το κρέας και τις φολίδες του, είναι πιθανόν ο ξενιστής του νέου κινεζικού ιού 2019-nCoV που ευθύνεται για τον θάνατο άνω των 600 ανθρώπων στην Κίνα.

«Η τελευταία ανακάλυψη θα είναι μεγάλης σημασίας για την πρόληψη και τον έλεγχο της προέλευσης του ιού», ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του το South China Agricultural University, που ηγείται της έρευνας.

Αυξάνονται νεκροί και κρούσματα

Ο τελευταίος απολογισμός αναφέρει πως 638 άνθρωποι έχουν χάσει παγκοσμίως τη ζωή τους από τον κορονοϊό, οι 637 απ’ αυτούς στην Κίνα.

Οι περισσότεροι από τους νεκρούς του τελευταίου 24ωρου (69) πέθαναν στην επαρχία Χουμπέι. Οι 64 από τους ασθενείς πέθαναν στην πόλη Γουχάν, που θεωρείται εστία της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο κοροναϊός.

Σε όλη την Κίνα έχουν καταγραφεί πάνω από 31.000 κρούσματα, με την ανησυχία να κορυφώνεται παγκοσμίως.

Το Πεκίνο ανακοίνωσε μία σειρά από φορολογικές πολιτικές, με στόχο την μείωση του οικονομικού βάρους σε μερικούς τομείς οικονομικής δραστηριότητας δραστηριότητας και στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών, για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της επιδημίας του νέου κορονοϊού.

Για τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στους τομείς των μεταφορών, της εστίασης, της φιλοξενίας και του τουρισμού, οι απώλειες εσόδων που θα καταγράψουν το 2020 θα τύχουν ειδικής φορολογικής μεταχείρισης σε βάθος οκταετίας, σύμφωνα με το υπουργείο των Οικονομικών.

Όσοι δραστηριοποιούνται στις μεταφορές και στην προσφορά υπηρεσιών καθημερινής ανάγκης, θα εξαιρεθούν από την καταβολή του ΦΠΑ.