ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβρότητες Κυριάκου - Άδωνι: Χθες... υπόκλιση στο Άμπου Ντάμπι, σήμερα «συγχαρητήρια» στο Μαξίμου! (Photos/Video)

Παραδοχή Άδωνι για.. αστοχίες στο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης: «Έγιναν όλα πολύ γρήγορα» - Κεντρική Εικόνα

Μετά τη χθεσινή... μυθική -και κατά λάθος βέβαια- υπόκλιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Άδωνι Γεωργιάδη, λίγο μετά το χαιρετισμό του δια χειραψίας στον Πατριάρχη και τη συνοδεία του, στο Αμπού Ντάμπι, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στο Μαξίμου με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης για τα πεπραγμένα του περασμένου εξαμήνου.

«Καθώς η Ελλάδα ετοιμάζεται να κάνει το μεγάλο άλμα προς το μέλλον και να ατενίζει με αισιοδοξία στο διεθνές στερέωμα, το 2020 είναι κομβική χρονιά για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδεχόμενος την ηγεσία του υπουργείου.

Συνεχάρη τον Αδωνι Γεωργιάδη και την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης για τις επιδόσεις του α΄ εξαμήνου της διακυβέρνησης, σημειώνοντας ότι το αποτύπωμα είναι πολύ θετικό και πως βάζει τον πήχη των προσδοκιών πολύ ψηλά για φέτος.

Ο πρωθυπουργός δίνοντας τις κατευθύνσεις τόνισε πως θα πρέπει να αυξηθούν σημαντικά οι επενδύσεις στο αναπτυξιακό μείγμα, να βελτιωθεί περαιτέρω το επιχειρηματικό περιβάλλον και να αποτυπωθεί στον σχετικό κατάλογο (doing business) της Παγκόσμιας Τράπεζας, να αξιοποιηθούν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, να δρομολογηθεί η λειτουργία της Αναπτυξιακής Τράπεζας ως εργαλείο χρηματοδότησης των ΜμΕ, να προχωρήσουν κατά προτεραιότητα ΣΔΙΤ και οι δράσεις έρευνας και καινοτομίας.

Το χθεσινό σπαρταριστό σκηνικό στο Αμπού Ντάμπι με πρωταγωνιστές τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Ανάπτυξης.