ΔΙΕΘΝΗ

Εκνευρισμός Βορίδη στον ΣΚΑΪ - Τι παραδέχθηκε για το προσφυγικό (Video)

Εκνευρισμός Βορίδη στον ΣΚΑΪ - Τι παραδέχθηκε για το προσφυγικό (Video) - Κεντρική Εικόνα

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στο προσφυγικό το οποίο υποτίθεται θα "έλυνε" μέσα σε λίγο καιρό η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μετά και τα χθεσινά γεγονότα στη Λέσβο με την επίθεση των ΜΑΤ κατά προσφύγων που διαδήλωναν απαιτώντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και επιτάχυνση των διαδικασιών.

Ο συνήθως λαλίστατος Μάκης Βορίδης, στην παρουσία του στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ, απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων που επέμεναν να ακούσουν τη γνώμη του αλλά τα συγκεκριμένα σχέδια της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα όταν η δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ έθεσε το ερώτημα: «Πότε θα αλλάξει η εικόνα στο προσφυγικό», αυτός είπε:

«Θα το απαντήσω το πότε, αλλά… ο αρμόδιος υπουργός», «Δεν θέλω να μπαίνω σε πάρα πολύ τεχνικά θέματα»

«Μέχρι το καλοκαίρι έχουν πει», παρενέβη ο δημοσιογράφος. «Αν με ρωτήσετε για το υπουργείου μου θα σας πω αλλά δεν αξιώνω ένας άλλος υπουργός να σας πει για το τι δεσμεύομαι», απάντησε ο κ. Βορίδης.

"Το προσφυγικό είναι το Νο1 ζήτημα κ. Βορίδη" επέμεινε η δημοσιογράφος. «Επαναλαμβάνω μάλιστα, αλλά θα κάνουμε στρατηγική συζήτηση. Μην μου κάνετε συζήτηση λεπτομερειών. Με μένα θα μιλήσετε στρατηγικά».

Επέμεναν οι δημοσιογράφοι και ο κ. Βορίδης δεν ήθελε να απαντήσει όπως είπε σε λεπτομέρειες... «αν με ρωτάτε λεπτομέρειες»…

 «Υπάρχει καθυστέρηση» παραδέχθηκε τέλος ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης λέγοντας «περιμένουμε να δούμε την εφαρμογή της στρατηγικής» που άλλαξε, είπε με λίγα λόγια, ενώ κάποια στιγμή του ξέφυγε: «Να αποφασίσουμε τις ερωτήσεις» λες και δεν είναι δουλειά του δημοσιογράφου να τις θέτει αλλά θα πρέπει να «συναποφασίζονται» με τους καλεσμένους υπουργούς!