ΔΙΕΘΝΗ

Το ηχητικό ντουκουμέντο από τις τελευταίες στιγμές στο ελικόπτερο του Κόμπι Μπράιαντ

Το ηχητικό ντουκουμέντο από τις τελευταίες στιγμές στο ελικόπτερο του Κόμπι Μπράιαντ - Κεντρική Εικόνα

Ένα ανατριχιαστικό ηχητικό ντοκουμέντο είδε το φως της δημοσιότητας, στο οποίο ακούγεται η επικοινωνία που είχε ο πιλότος του ελικοπτέρου με τον πύργο ελέγχου λίγα μόλις λεπτά πριν από την πτώση.

Ο πιλότος λαμβάνει οδηγίες από τον πύργο ελέγχου καθώς όπως φαίνεται έχει αποπροσανατολιστεί από την ομίχλη που επικρατεί στην περιοχή της Καλαμπάσας της Καλιφόρνια.

Για λίγο το ελικόπτερο κάνει συνεχώς κύκλους. Στην συνέχεια αλλάζει πορεία και ο πύργος ελέγχου τον ρωτάει αν θέλει να τον ακολουθήσει κάποιο βοηθητικό ελικόπτερο.

Εκεί ο πιλότος δεν ακούγεται καθαρά, και το κέντρο τον ξαναρωτά αν θέλει βοήθεια. 

Στη συνέχεια σιγή. Το ελικόπτερο χάνεται από το ραντάρ καθώς συντρίβεται παρασύροντας στο θάνατο εννέα άτομα ανάμεσα τους και ο Κόμπι Μπράιαντ με την 13χρονη κόρη του.

Παγκόσμια συγκίνηση

Η είδηση του ξαφνικού θανάτου του Κόμπε Μπράιαντ προκάλεσε ρίγη συγκίνησης στον κόσμο του NBA αλλά και στο παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα.

Στο μεταξύ, δύο είναι τα βασικά σενάρια που εξετάζουν οι αρχές για τη συντριβή του ελικοπτέρου. Αυτό της μηχανικής βλάβης από τη μια και του ανθρώπινου λάθους του πιλότου λόγω ομίχλης από την άλλη.