ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής με υπουργό τον Νότη Μηταράκη

Νέο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής με υπουργό τον Νότη Μηταράκη - Κεντρική Εικόνα

Το φλέγον ζήτημα του προσφυγικού - μεταναστευτικού προσπαθεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, ιδρύοντας ξεχωριστό πλέον υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής, με επικεφαλής τον βουλευτή Χίου και τέως υφυπουργό Εργασίας, Νότη Μηταράκη.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι αναπληρωτής του δέχτηκε να είναι ο πολύπειρος σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και προβεβλημένος Γιώργος Κουμουτσάκος.

Μέχρι τώρα οι αρμοδιότητες για το προσφυγικό βρίσκονταν σκορπισμένες σε τρία υπουργεία, Προστασίας του Πολίτη με αναπληρωτή τον Γιώργο Κουμουτσάκο, στο Άμυνας με υφυπουργό τον Αλκιβιάδη Στεφανή και κάποιες αρμοδιότητες είχαν παραμείνει στο υπουργείο Εσωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες μέρες πριν, ο νέος υπουργός είχε έρθει αντιμέτωπος με εξαγριωμένο πλήθος στην εκλογική του περιφέρεια, το οποίο τον προπηλάκισε.

Αιτία για τα επεισόδια ήταν η πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό - μεταναστευτικό και συγκεκριμένα οι εξαγγελίες για την δημιουργία νέας δομής στο νησί.

Σημειώνεται ότι η απόφαση προκάλεσε «μούδιασμα» στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, καθώς κρίνεται ότι ο υπουργός ουδεμία σχέση έχει με το ζήτημα στο οποίο το κόμμα πόνταρε πολλά προεκλογικά.