ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

«Αθώος» δηλώνει ο Τ. Λαβίδας για την κατηγορία της εκμετάλλευσης εμπιστευτικών εταιρικών πληροφοριών

Παραίτηση Λαβίδα από την Lavipharm - Κεντρική Εικόνα

Mε αφορμή την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον του δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, ο Τηλέμαχος Λαβίδας δήλωσε "αθώος" έναντι όλων των κατηγοριών που έχουν απαγγελθεί από τις αμερικανικές εισαγγελικές αρχές. 

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του ο οποίος εξέδωσε σχετική ανακοίνωση προς τα ΜΜΕ, ο Τ. Λαβίδας είναι βέβαιος ότι θα κριθεί αθώος από τους ενόρκους του δικαστηρίου.

Επισημαίνει ακόμη ότι: "οι πληροφορίες που αναπαράγονται από τον Τύπο και παρουσιάζουν τον κ. Τηλέμαχο Λαβίδα ως μέλος μιας διεθνούς ομάδας εκμετάλλευσης εμπιστευτικών εταιρικών πληροφοριών (inside information scheme) είναι ψευδείς και παραπλανητικές. Όπως έχουν δηλώσει δημοσίως και οι Αμερικανοί εισαγγελείς, ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας ουδέποτε υπήρξε μέλος της εν λόγω ομάδας, όπως αυτή περιγράφεται στις ξεχωριστές διώξεις που έχουν ασκηθεί εναντίον άλλων ατόμων. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει σχετίζονται μόνο με πιθανολογούμενη διαβίβαση εμπιστευτικών πληροφοριών για μία και μόνο αμερικανική εταιρεία προς ένα και μόνο άτομο. Οι εισαγγελικές αρχές δεν συνδέουν τον κ. Τηλέμαχο Λαβίδα με κανένα άλλο άτομο ή περιστατικό.

Ήδη, οι εννέα (9) κατηγορίες που αρχικά αντιμετώπιζε ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας, έχουν μειωθεί σε επτά (7) από τις εισαγγελικές αρχές. Ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας είναι βέβαιος ότι και οι εναπομείνασες κατηγορίες εναντίον του είναι αβάσιμες καθώς στηρίζονται αποκλειστικά σε αδύναμες ενδείξεις συγκυριακού χαρακτήρα (circumstantial evidence) και στην κατάθεση ενός μάρτυρα χωρίς άμεση γνώση (hearsay testimony). Η αξιοπιστία και τα κίνητρα του εν λόγω μάρτυρα είναι αμφισβητήσιμα, δεδομένου ότι πρόκειται για έναν εκ των "εγκεφάλων" της σπείρας που έχει ήδη αποδεχθεί την ένοχή του και συνεργάζεται με τις αμερικανικές εισαγγελικές αρχές με αντάλλαγμα την ελάφρυνση της ποινής του.

Ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας είναι βέβαιος ότι θα δικαιωθεί από την αμερικανική δικαιοσύνη βάζοντας οριστικό τέλος σε αυτή την δοκιμασία για τον ίδιο και την οικογένειά του".