ΔΙΕΘΝΗ

Η οικογένεια Σουμάχερ καταθέτει μήνυση

Η οικογένεια Σουμάχερ καταθέτει μήνυση - Κεντρική Εικόνα

Ο δικηγόρος του Μίχαελ Σουμάχερ, Φέλιξ Νταμ, εξήγησε σε γερμανικό δικαστήριο την έκταση των καταστροφικών τραυματισμών που υπέστη ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητή της F1 στο ατύχημα που είχε κάνοντας σκι, το 2013.

Ο Νταμ, που ενεργεί για λογαριασμό της οικογένειας Σουμάχερ, μήνυσε το γερμανικό περιοδικό Bunte, για ένα άρθρο στο οποίο ισχυρίζεται ότι ο 48χρονος έχει ξεκινήσει να περπατάει.

Τη… θαυματουργή αποκατάσταση αρνήθηκε η οικογένεια του «Σούμι», με τον Νταμ να εξηγεί αναλυτικά τι συμβαίνει. «Δεν μπορεί να βαδίσει» είπε ο δικηγόρος, προσθέτοντας -όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Mirror- ότι ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής «δεν είναι σε θέση να σταθεί στα πόδια του ακόμα και με τη βοήθεια των θεραπευτών του».

Στη μήνυση εναντίον του περιοδικού η οικογένεια Σουμάχερ υποστηρίζει το δικαίωμα στην ιδιωτική εικόνα, ενώ η ετυμηγορία αναμένεται μετά τον Οκτώβριο.

Η Ζαμπίνε Κεμ, εκπρόσωπος του Σουμάχερ, είχε πει στο παρελθόν πως ελπίζει ότι «μια ημέρα ο Μίχαελ θα είναι σε θέση να είναι και πάλι μαζί μας», αλλά τον περασμένο Δεκέμβριο αναγκάστηκε να διαψεύσει τους ισχυρισμούς του περιοδικού σε σχέση με το γεγονός ότι ο «Σούμι» μπορούσε να περπατήσει.

Το Bunte είχε επικαλεστεί φίλο του Γερμανού πρώην πιλότου, σύμφωνα με τον οποίο «ο Μίχαελ είναι πολύ λεπτός, αλλά μπορεί να περπατήσει και πάλι για λίγο με τη βοήθεια των θεραπευτών του. Μπορεί να κάνει ένα-δυο βήματα, μπορεί επίσης να σηκώσει και το ένα χέρι». Η Κεμ είχε χαρακτηρίσει την είδηση ανεύθυνη.

«Δυστυχώς, είμαστε αναγκασμένοι να διευκρινίσουμε ότι οι ισχυρισμοί πως ο Μίχαελ είναι σε θέση να κινηθεί, δεν είναι αλήθεια. Αυτές οι εικασίες είναι ανεύθυνες, επειδή λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, το απόρρητο είναι πολύ σημαντικό γι΄ αυτόν. Δυστυχώς, έτσι δίδονται ψεύτικες ελπίδες σε πολλούς ανθρώπους που εμπλέκονται», ήταν η δήλωση της Κεμ.