ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Μάχιμο μέχρι το τελευταίο κυβικό

Μάχιμο μέχρι το τελευταίο κυβικό - Κεντρική Εικόνα
Τα 10 φθηνότερα Τζιπ και SUV της ελληνικής αγοράς από 800 ευρώ - Κεντρική Εικόνα

Το νέο Renegade της Jeep το είχαμε ήδη οδηγήσει στην πόλη αλλά και σε μικρές περι-αστικές εκδρομές και μας είχε κάνει άριστη εντύπωση.

Ωστόσο, πρόσφατα μας αποκάλυψε και έναν ακόμα διαφορετικό χαρακτήρα του νέου μοντέλου. Αυτό τον απόλυτου allrounder που καταφέρνει να κάνει τα πάντα καλά χωρίς να ενοχλεί πουθενά (και κανέναν).

Με το κυβικό αλλά και funky σχέδιο που θυμίζει παιχνίδι, το Renegade ξεκίνησε να κερδίζει πόντους πριν καν αρχίσει το ταξίδι. Και αυτό γιατί στο πορτ μπαγκάζ του χώρεσαν αποσκευές τεσσάρων και χωρίς εκπτώσεις!

Στο ταξίδι το πετρελαιοκίνητο Jeep με τα 1.600 κυβικά και τα 120 άλογα κατάπιε τα χιλιόμετρα, προσέφερε ηχομόνωση από άλλη –ανώτερη- κατηγορία στο σαλόνι, φανταστική μουσική κάλυψη με «αμερικανικού τύπου» ηχοσύστημα και αρκετή άνεση στους πίσω να πάρουν και έναν υπνάκο μέχρι τον τελικό προορισμό.

Η κατανάλωση με φουλ φορτωμένο το αυτοκίνητο για τα δύσκολα 350 χιλιόμετρα τα μισά με στροφές και πολλά ανεβοκατεβάσματα, έμεινε στα 5.1 λίτρα για κάθε χιλιόμετρο και απλά μας άφησε άφωνους.

Πολύ καλή εντύπωση έκανε και το στήσιμο του Renegade που δεν του επέτρεπε να γέρνει στις στροφές, παραμένοντας όμως συγχρόνως άνετο στις ανωμαλίες του οδοστρώματος.

Σε απαιτητικό οδικό δίκτυο και πολλούς χωματόδρομους, το Renegade ξεδίπλωσε ένα ακόμα χαρακτηριστικό του. Αυτό τις ευελιξίας που του προσφέρουν οι κόμπακτ εξωτερικές διαστάσεις του.

Το δικίνητο Renegade ανεβοκατέβηκε με χαρακτηριστική άνεση σε χωματόδρομους, περπάτησε σε ρηχή άμμο χωρίς να τα… χάσει και συνέχισε να καταναλώνει ελάχιστο καύσιμο.

Για τον οδηγό η εμπειρία ήταν ακόμα πιο θετική καθώς η αίσθηση που είχε μέσα στο Renegade ήταν αυτή ενός πολύ πιο μεγάλου οχήματος (με την καλή έννοια).

Η στιβαρότητα που έχουν καταφέρει να δώσουν στο μικρό Jeep οι τεχνικοί, είναι απαράμιλλη και η άνεση χώρου στο σαλόνι αντίστοιχη.

Το τετράγωνο εξωτερικό σχήμα ήταν σημαντικός σύμμαχος των σχεδιαστών σε αυτή την αναζήτηση και το εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο. Απόλυτη ήταν και η εκμετάλλευση του πολύ καλού πετρελαιοκινητήρα των 1.6 λίτρων που αποδίδει 120 ίππους και με την ισχύ αλλά και τη ροπή του μπορούσε να κινήσει το αμάξωμα σε νωχελικούς ή και πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Μετά την ταξιδιωτική ,εμπειρία τo Jeep Renegade άφησε υπέροχες εντυπώσεις και πλέον διεκδικεί μία θέση ψηλά στη λίστα με τα μοντέλα που μπορούν να καλύψουν με την ίδια άνεση κάθε διαδρομή αλλά και τις ανάγκες ενός εργένη μέχρι μία οικογένειας.

Tο Jeep Renegade, διατίθεται φυσικά σε τετρακίνητες και δικίνητες εκδόσεις με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου από τα 1.4 μέχρι τα 2.0 λίτρα και την κατανάλωση να ξεκινά από μόλις 4,4λ./100 χλμ..

Η βασική έκδοση του Renegade ξεκινά γύρω από τα 20.000 ευρώ με ειδικό πρόγραμμα αγοράς αλλά η ακριβή, μεγάλη έκδοση που οδηγήσαμε αρκετά παραπάνω.

Δεν χρειάζεται να αγχώνεστε όμως γιατί με το πρόγραμμα χρηματοδότησης / απόκτησης της εταιρίας, η δόση είναι μόλις 188 ευρώ τον μήνα με πέντε χρόνια άτοκα, πέντε χρόνια σέρβις, πέντε χρόνια οδική βοήθεια και δώρο το bonus απόσυρσης. 

Κείμενο - επιμέλεια: Χρήστος Δασκαλόπουλος