ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέσσερις υπουργοί προς... άγρα επενδυτών στη Νέα Υόρκη στο συνέδριο Capital Link

Σταϊκούρας: Ενδεικτική της αλλαγής κλίματος η νέα αναβάθμιση από τον ιαπωνικό οίκο R&I - Κεντρική Εικόνα

Πολυπληθής είναι η κυβερνητική αποστολή, με επικεφαλής τον ΥΠΟΙΚ Χρήστο Σταϊκούρα, που μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη.

Το ταξίδι στη Νέα Υόρκη γίνεται με αφορμή του συνεδρίου του Capital Link και το «παρών» θα δώσουν τραπεζίτες, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, δικηγόροι, στελέχη της αγοράς ακινήτων και του Τουρισμού. Στόχος του ταξιδιού στη Νέα Υόρκη θα είναι οι κατ’ ιδίαν συναντήσεις, κάτι που φανερώνει ότι οι επαφές με το… δολάριο έχουν περάσει, πλέον, σε άλλη διάσταση.

Από πλευράς κυβερνήσεως θα συμμετάσχουν πλην του ΥΠΟΙΚ, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γεράσιμος Θωμάς και ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαββός.

Μετά από αντίστοιχο γύρο επαφών στο Λονδίνο, πριν ολοκληρωθεί το φετινό δανειακό πρόγραμμα με την λίαν επιτυχημένη επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου, ο Χρ. Σταϊκούρας θα συναντήσει στη Νέα Υόρκη εκπροσώπους των PIMCO, Goldman Sachs, Citibank, BlackRock, BlueCrest, Morgan Stanley, Helm, Nomura, Third Point, προκειμένου να επικοινωνήσει το σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς.