ΕΛΛAΔΑ

Ποιες εταιρείες ανέλαβαν το κόστος του χριστουγεννιάτικου φωτισμού σε δρόμους και πλατείες της Αθήνας (Photos)

Ποιες εταιρείες ανέλαβαν το κόστος του χριστουγεννιάτικου φωτισμού σε δρόμους και πλατείες της Αθήνας (Photos) - Κεντρική Εικόνα

Μεγάλη συζήτηση έχει ξεσπάσει στα social media και όχι μόνο για τον κακόγουστο χριστουγεννιάτικο φωτισμό της λεωφόρου Β. Σοφίας από το Ίδρυμα Ωνάση με τις διακεκομένες φωτεινές "γραμμές" .

Όμως δεν είναι η μοναδική χορηγία μεγάλου "ονόματος" που έχει αναλάβει να φωτίσει έναν από τους μεγάλους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. 

Κι αυτό διότι πολλές μεγάλες εταιρείες έχουν δεχτεί να αναλάβουν ένα μέρος του μεγάλου κόστους φωτισμού της πρωτεύουσας κατά τις ημέρες των γιορτών.  

Ας δούμε ποιοι είναι οι χορηγοί και ποια τμήματα δρόμων έχουν αναλάβει. 

Το Ιδρυμα Ωνάση που κάνει την πιο μεγάλη παρέμβαση, έχει αναλάβει τη διαδρομή από το Hilton ως το Σύνταγμα πάνω στον άξονα της Βασιλίσσης Σοφίας. Συνειδητή επιλογή αφού όπως μας λένε από το Ιδρυμα Ωνάση είναι ο δρόμος που οδηγεί στην καρδιά της Δημοκρατίας, στη Βουλή και το Σύνταγμα.

Η «Coca–Cola» θα φωτίσει την πλατεία Συντάγματος και την Πανεπιστημίου. 

Η «Protergia» -ο τομέας Ενέργειας της MYTILINEOS- ανέλαβε τον στολισμό και την εγκατάσταση του στην Ερμού, στην Ακαδημίας και στη Φιλελλήνων.

Ο Όμιλος ΟΤΕ θα φωτίσει τη Σταδίου.

Η «Παπαστράτος» τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Η «ΔΕΗ» στολίζει την Χαλκοκονδύλη και την 3ης Σεπτεμβρίου.

Η εταιρία «AEGEAN» ανέλαβε την Σκουφά και την Κανάρη.

Ο Όμιλος «MOTOR OIL» μέσω της «nrg» ανέλαβε την λεωφόρο Αμαλίας.

Η «Εθνική Τράπεζα» την Πλατεία Κοτζιά και την οδό Αθηνάς.

Η «Εθνική Ασφαλιστική» ανέλαβε τη λεωφόρο Συγγρού στο τμήμα μεταξύ Αγίου Σώστη και Κόμβου Καλλιρρόης.

O «Παναθηναϊκός ΑΟ» φωτίζει την Αλεξάνδρας.

Η «Ionian Hotel Enterprises SA» την Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος του Hilton μέχρι τη Λ. Αλεξάνδρας.

Η «Πειραιώς Real Estate και Picar» τη Βουκουρεστίου στο τμήμα μεταξύ Σταδίου και Πανεπιστημίου.

Πλατείες της πόλης επίσης στολίζονται και με την στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και συγκεκριμένα η Ομόνοια από τις εταιρίες «Athens Tiare Hotel», «ΑΤΤΙΚΑ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ», «Hondos Center», καθώς και την «Κίνηση Πολιτών Κέντρου Αθήνας» (ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α.), η πλατεία Καραϊσκάκη από τα ξενοδοχεία «Wyndham Grand Athens», «Wyndham Athens Residence», «K29» (members of Zeus International) και η πλατεία Αγίας Ειρήνης από την «Ελληνική Ζυθοποιία».