ΑΓΟΡΕΣ

Μεγάλη πτώση αναμένεται στα ελληνικά ομόλογα

Μεγάλη πτώση αναμένεται στα ελληνικά ομόλογα  - Κεντρική Εικόνα

Τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση τους από τον Αύγουστο αναμένεται να καταγράψουν σήμερα οι αποδόσεις των διετών ελληνικών ομολόγων μετά τη συμφωνία αυτής της εβδομάδας με τους πιστωτές και τις ελπίδες ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αρχίσει και πάλι να δέχεται τα ομόλογα της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

«Βραχυπρόθεσμα, οι προοπτικές για την ελληνική αγορά ομολόγων είναι καλές», δήλωσε ο Σέρτζιο Καπάλντι, αναλυτής στην Intesa Sanpaolo.

Οι διετείς αποδόσεις κατέγραψαν σήμερα οριακή άνοδο από το χαμηλό εξαμήνου που σημείωσαν αμέσως μετά τη συμφωνία, αλλά αυτόν τον μήνα έχουν υποχωρήσει κατά 375 μονάδες βάσης και αναμένεται να καταγράψουν τη μεγαλύτερη πτώση τους από τον Αύγουστο του 2015 όταν η Αθήνα συμφώνησε στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης με τους πιστωτές.

Η ελληνική συμφωνία οδήγησε σε πτώση των αποδόσεων στην ευρωζώνη αυτή την εβδομάδα, η οποία συνεχίστηκε στις περισσότερες αγορές και σήμερα. Οι αποδόσεις των γερμανικών 10ετών ομολόγων (Bund) υποχώρησαν κατά 3 μονάδες βάσης στο 0,12% που αποτελεί χαμηλό 10 ημερών, και αναμένονταν να καταγράψουν τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση τους από τον Φεβρουάριο.