ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κυβέρνηση δεν παγώνει τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία

Η κυβέρνηση δεν παγώνει τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία - Κεντρική Εικόνα

Ανατροπή υπήρξε στην είδηση που είχε διαρρεύσει από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σχετικά με το πάγωμα των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία. 

«Ο διάλογος για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης δεν παγώνει όπως γράφηκε. Οι τεχνικές συζητήσεις συνεχίζονται» σημειώνουν κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας σχετικά δημοσιεύματα.

Νωρίτερα, «ασφαλείς πηγές» του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ανέφεραν ότι «παγώνει» μέχρι νεωτέρας κάθε διάλογος σχετικά με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία.

Η απόφαση αυτή είχε ληφθεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από τον ίδιο τον υπουργό, Νίκο Παναγιωτόπουλο, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, την στρατιωτική ένταση που προκαλείται από κύκλους της 'Αγκυρας και από την πίεση που προκαλείται από τις μεταναστευτικές ροές.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη αναμένεται συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζίπ Ταγίπ Ερντογάν, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών και 'Αμυνας των δύο χωρών.

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ

Για πρωτοφανή κυβερνητική ανευθυνότητα κάνει λόγο το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι αυτή δεν είναι εικόνα σοβαρής κυβέρνησης.

Ειδικότερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει:

«Παραμονή της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνει πάγωμα των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία και λίγες ώρες αργότερα από το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέεται σε ΜΜΕ ότι το ΥΠΕΘΑ έχει μαύρα μεσάνυχτα και ότι τα ΜΟΕ συνεχίζονται κανονικά.

Αυτή δυστυχώς δεν είναι εικόνα σοβαρής κυβέρνησης. 

Τα εθνικά θέματα και ιδίως οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να τη χειρίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τέτοια πρωτοφανή ανευθυνότητα».