ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Πρώτη δοκιμή των S-400 σήμερα στην Άγκυρα - Χαμηλές πτήσεις και από τα F-16

Τουρκία: Πρώτη δοκιμή των S-400 σήμερα στην Άγκυρα - Χαμηλές πτήσεις και από τα F-16 - Κεντρική Εικόνα

Πρώτη δοκιμή για το ρωσικό αντι-αεροπορικό σύστημα S-400 σήμερα στην Άγκυρα.

Όπως αναφέρει το sigmalive.gr, η νομαρχία της τουρκικής πρωτεύουσας με επίσημη ανακοίνωσή της γνωστοποιεί στους κατοίκους ότι αεροσκάφη F-16 και άλλου τύπου μαχητικά θα εκτελέσουν σήμερα και αύριο δοκιμαστικές πτήσεις σε χαμηλό υψόμετρο πάνω από τον εναέριο χώρο της Άγκυρας, καθώς, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά το ρωσικό αντι-αεροπορικό σύστημα S-400.

Τα F-16 θα πετάξουν σε συγκεκριμένες μοίρες και θα προσεγγίσουν συστοιχίες των S-400, που βρίσκονται στη βάση Ακιντζί κοντά στην Άγκυρα, προκειμένου να δοκιμαστεί το ραντάρ και η δυνατότητα ανίχνευσης του αντι-αεροπορικού συστήματος.

Η νομαρχία της Άγκυρας προέβη στην ανακοίνωση αυτή για να μην πανικοβληθούν οι πολίτες με τις χαμηλές πτήσεις των F-16.

Όπως σημειώνει ο τουρκικός Τύπος, αν δεν σοβούσε η κόντρα ΗΠΑ-Τουρκίας και δεν είχε αποφασιστεί η αναστολή των εξοπλιστικών προγραμμάτων προς την Άγκυρα, φέτος τον Νοέμβριο η Τουρκία θα παραλάμβανε τα πρώτα αμερικανικά F-35 και το ρωσικό σύστημα S-400 θα δοκιμάζονταν πάνω στα 5ης γενιάς μαχητικά αεροσκάφη.

Ελλείψει όμως F-35, η Άγκυρα δοκιμάζει το πανάκριβο νεοαποκτηθέν υπερόπλο της με τα παλαιότερου τύπου μαχητικά που διαθέτει F-16.