ΕΛΛAΔΑ

Καταστροφές από τη θεομηνία σε Θάσο-Χαλκιδική - Κυβερνητικό κλιμάκιο στις πληγείσες περιοχές (Photos+Videos)

Καταστροφές από τη θεομηνία σε Θάσο-Χαλκιδική - Κυβερνητικό κλιμάκιο στις πληγείσες περιοχές (Photos+Videos) - Κεντρική Εικόνα

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα της τελευταίας κακοκαιρίας σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όπως η Χαλκιδική, η Καβάλα και η Θάσος που έχει ήδη κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σε λίγη ώρα κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο φτάνει στη Χαλκιδική και ακολούθως θα μεταβεί στη Θάσο προκειμένου να γίνει μια πρώτη άμεση αποτίμηση της κατάστασης προκειμένου να κινηθούν οι αναγκαίες διαδικασίες.

Ηδη στη Θάσο έχουν μεταφερθεί οχήματα του στρατού με σκοπό να βοηθήσουν στην αποκατάσταση του οδικού δικτύου που έχει καλυφθεί από τόνους λάσπης, βράχων και φερτών υλικών και να συνδράμουν συνολικά στην αποκατάσταση των υποδομών. 

Επί ώρες κάτοικοι της Θάσου παρέμεναν εγκλωβισμένοι, ανώ ανθρώπινες ζωές κινδύνευσαν και στη Χαλκιδική, ιδιαίτερα στην περιοχή της Ολυμπιάδας, Όπως μαρρτυρύν τα βίντεο και οι φωτογραφίες που ακολουθούν, οι κάτοικοι πέρασαν ώρες αγωνίας για τις περιουσίες τους αλλά σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και για τη ζωή τους. Η κατάσταση στη Θάσο είναι εκτός ελέγχου, αφού το κεντρικό ρέμα της Ποταμιάς υπερχείλισε. Σύμφωνα με το kavalanews.gr, δύο οικογένειες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ πυροσβέστες απεγκλώβισαν δύο συνταξιούχους από το σπίτι τους στον Θεολόγο.

Σύμφωνα με το wepost.gr, στο χωριό Ολυμπιάδα καταστράφηκαν δεκάδες σπίτια , ενώ υπήρξαν και απεγκλωβισμοι ατόμων από τα σπίτια τους. Οι ζημιές από την υπερχείλιση του ποταμού είναι τεράστιες ενώ οι κάτοικοι εμφανίζονται αγανακτισμένοι με την αδιαφορία των αρμοδίων σχετικά με την αντιπλημμυρικη θωράκιση της περιοχής. Μάλιστα λένε πως είναι η τέταρτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο.