ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Creta Farms: Εκπνέει η προθεσμία για τις δεσμευτικές προσφορές - Ποιοι έχουν εκφράσει ενδιαφέρον

Creta Farms: Εκπνέει η προθεσμία για τις δεσμευτικές προσφορές - Ποιοι έχουν εκφράσει ενδιαφέρον - Κεντρική Εικόνα

Μέχρι σήμερα το βράδυ κατατίθενται οι δεσμευτικές προσφορές των υποψήφιων επενδυτών για την Creta Farms, όπως προβλέπει η διαγωνιστική διαδικασία.

Το ενδιαφέρον τους για την Creta Farms έχουν εκφράσει το fund Lime Capital Partners, που ελέγχει ήδη τη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη», ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Δουζόγλου, με την πρότασή του να στηρίζεται από τον έναν εκ των δύο βασικών μετόχων της Creta Farms, τον Κωνσταντίνο Δομαζάκη και ο κ. Δημήτρης Βιντζηλαίος, ιδιοκτήτης της αλλαντοβιομηχανίας «Λακωνική Τροφίμων».

Σημειώνεται ότι δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν θα συμμετάσχει στη διαδικασία η αλλαντοβιομηχανία «Νίκας» και ο επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος.

Σύμφωνα με το newmoney.gr, βασικός στόχος της εταιρείας είναι μέσα στον Δεκέμβριο να καταστεί εφικτό να προχωρήσουν οι διαδικασίες ώστε να κατατεθεί στο Πρωτοδικείο η αίτηση υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα με βάση τα άρθρα 106β και 106δ.

Η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε καθεστώς προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές, με την εκδίκαση του σχετικού αιτήματος υπαγωγής στο άρθρο 106α να έχει οριστεί για τις 11 Δεκεμβρίου.

Τα χρέη της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας υπερβαίνουν τα 153 εκατ. ευρώ, με τις οφειλές προς το ελληνικό Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία να ξεπερνούν τα 12,4 εκατ. ευρώ