ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Τηλέμαχος Λαβίδας: Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης με «ενέχυρο» υπερπολυτελές ακίνητο στη Ν. Υόρκη

Παραίτηση Λαβίδα από την Lavipharm - Κεντρική Εικόνα

 

Απορρίφθηκε χθες Πέμπτη 14.11, η αίτηση του Τηλέμαχου Λαβίδα για αποφυλάκιση με εγγύηση, την οποία είχε καταθέσει στα δικαστήρια της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγόρου του Jonathan R. Streeter. Η αίτηση απορρίφθηκε πάντως για λόγους που δε σχετίζονται με την ουσία της υπόθεσης. Ωστόσο αμέσως κατέθεσε νέα αίτηση εγγύησης, προσδοκώντας αυτή τη φορά να έχει καλύτερη τύχη. 

Να θυμίσουε οτι η Γιώργος Νίκας και ο Τηλέμαχος Λαβίδας εμπλέκονται σε υπόθεση insider trading, δηλαδή για αθέμιτη χρηματιστηριακή εκμετάλλευση εμπιστευτικών πληροφοριών. Σύμφωνα με το Bloomberg, οι Αρχές έφθασαν στα ίχνη των Νίκα -που διατηρεί εστιατόρια στη Νέα Υόρκη και είναι ιδιοκτήτης της αλυσίδας GRK Fresh- και Λαβίδα, μετά τη σύλληψη του Μπράιν Κοέν, αντιπροέδρου της Goldman Sachs Group Inc.

Η επίσημη ανακοίνωση του δικηγόρου:

«Αναφορικά με την υπόθεση του κ. Τηλέμαχου Λαβίδα στα δικαστήρια της Νέας Υόρκης, μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης των σχετικών αποδεικτικών στοιχείων από τους δημόσιους κατήγορους, ο κ. Λαβίδας προχώρησε σε κατάθεση νέας αίτησης για εγγύηση στη βάση ότι δεδομένα που αφορούν την υπόθεση του έχουν αλλάξει σημαντικά.

Από τα στοιχεία που παρουσίασαν οι δημόσιοι κατήγοροι, κατέστη σαφές ότι το αποδεικτικό υλικό στην υπόθεση εναντίον του είναι αδύναμο. Συγκεκριμένα δεν παρουσιάστηκε κάποιο στοιχείο που να τεκμηριώνει οποιαδήποτε μορφή επικοινωνίας γραπτής, ηλεκτρονικής, τηλεφωνικής ή άλλης μορφής μεταξύ του κ. Τηλέμαχου Λαβίδα και οποιουδήποτε άλλου προσώπου από όπου να προκύπτει ότι ο κ. Λαβίδας έλαβε ή παρείχε εμπιστευτικές πληροφορίες σε άλλο πρόσωπο.

Επιπλέον, οι δημόσιοι κατήγοροι δεν εμφανίζουν μάρτυρα που να καταθέτει πως ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας αποκάλυψε εμπιστευτικές πληροφορίες, συμμετείχε σε παράνομο κύκλωμα ή αποκόμισε οφέλη.

Η αίτηση εγγύησης εξετάσθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2019 και απερρίφθη για λόγους που δεν είχαν σχέση με την ουσία της υπόθεσης, παρόλα αυτά ο κ .Τηλέμαχος Λαβίδας, ο οποίος εξαρχής έχει αρνηθεί τις κατηγορίες εναντίον του, έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη των ΗΠΑ και είναι πεπεισμένος ότι θα καταρρίψει πολύ σύντομα τις αβάσιμες κατηγορίες εναντίον του.

Ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας θα συνεχίσει τον δικαστικό αγώνα που μόλις ξεκίνησε και θα αποδείξει την αθωότητα του.»

Να σημειωθεί ότι ο Τ. Λαβίδας έβαλε ως εγγύηση για να αποφυλακιστεί ένα υπερπολυτελές διαμέρισμα που διαθέτει στην 72η οδό, το οποίο ανήκει σε συγκρότημα του εφοπλιστή Σπύρου Μυλωνά. .