ΔΙΕΘΝΗ

Disney+: Έσπασε το φράγμα των 10 εκατ. συνδρομητών μέσα σε λίγες ώρες - Στα ύψη εκτινάχθηκε η μετοχή της

Disney+: Έσπασε το φράγμα των 10 εκατ. συνδρομητών μέσα σε λίγες ώρες - Στα ύψη εκτινάχθηκε η μετοχή της - Κεντρική Εικόνα

Η Walt Disney ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η νέα υπηρεσία streaming της, Disney +, έφτασε τα 10 εκατομμύρια εγγραφές από τη μέρα που ξεκίνησε, την Τρίτη, 12 Νοεμβρίου, με τις μετοχές της εταιρείας να εκτοξεύονται 5,09% ή +7,05 δολ. στα 145,636 δολ. στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με τη Netflix να διολισθαίνει 2,28% ή -6,67 δολ. στα 285,34 δολ.

Τον Απρίλιο η εταιρεία ανακοίνωσε ότι στόχος της είναι να φτάσει τους 60 έως 90 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως μέχρι το 2024.

Η υπηρεσία Disney+, η οποία ξεκίνησε στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και την Ολλανδία, αντιμετώπισε τεχνικές δυσλειτουργίες, οι οποίες σύμφωνα με την εταιρεία, προκλήθηκαν από την μεγαλύτερη από την αναμενόμενη ζήτηση καθώς καταλαμβάνει μερίδιο από την ανταγωνιστική Netflix Inc.

Σημειώνεται ότι η Netflix διαθέτει σήμερα πάνω από 60 εκατομμύρια συνδρομητές στις Ηνωμένες Πολιτείες και 158 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Η υπηρεσία Disney + κοστίζει στον χρήστη 7 δολάρια το μήνα και διαθέτει περίπου 500 ταινίες και 7.500 τηλεοπτικά επεισόδια από την τεράστια ταινιοθήκη της εταιρείας, καθώς και νέες ταινίες και σειρές που έχουν προγραμματιστεί να προβληθούν.