ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Άλλαξαν χέρια το πρώην Odeon Star City και το πρώην κτήριο ΔΟΛ

Άλλαξαν χέρια το πρώην Odeon Star City και το πρώην κτήριο ΔΟΛ - Κεντρική Εικόνα

Επιβεβαιώθηκε χθες, Πέμπτη, η πώληση δύο εμβληματικών κτηρίων μέσω διαγωνισμού της Εθνικής Leasing.

Σύμφωνα με το insider.gr, το πρώτο ακίνητο που πωλήθηκε είναι το κτήριο γραφείων στην οδό Μιχαλακοπούλου το οποίο στέγαζε τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ).

Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό πλειοδότησε η Trastor ΑΕΕAΠ προσφέροντας τίμημα 25 εκατ. ευρώ, ενώ η αρχική τιμή προσφοράς ήταν 22 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στον συγκεκριμένο διαγωνισμό προσφορές κατατέθηκαν άλλες δύο προσφορές, από την Dromeus Capital και από την Dimand.

Σημειώνεται πως το κτήριο της Μιχαλακοπούλου διαθέτει συνολική επιφάνεια 14.956 τμ σε οικόπεδο επιφάνειας 1.984 τμ. Έχει τέσσερα υπόγεια, ισόγειο, πέντε ορόφους και δώμα. Τα γραφεία που στέγαζαν τον ΔΟΛ είχαν περιέλθει στην κατοχή της Εθνικής Leasing το 2010 στο πλαίσιο συμφωνίας sale&leaseback έναντι 26 εκατ. ευρώ.

To δεύτερο ακίνητο που πωλήθηκε χθες από την Εθνική Leasing είναι το κτήριο στο νούμερο 111 της Λεωφόρου Συγγρού, στο οποίο στεγαζόταν μέχρι πρόσφατα ο πολυκινηματογράφος Odeon Starcity.

Πλειοδότης στον συγκεκριμένο διαγωνισμό αναδείχθηκε υποβάλλοντας προσφορά 20,05 εκατ. ευρώ η αμερικανική Hines η οποία έχει στην ιδιοκτησία της και το παραπλήσιο ξενοδοχείο Grand Hyatt (πρώην Ledra Marriott).