ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΘΕΣΓάλα: Σενάρια απόσυρσης από το... γάλα και εισόδου σε σούπερ μάρκετ με νέα προϊόντα

ΘΕΣΓάλα: Σενάρια απόσυρσης από το... γάλα και εισόδου σε σούπερ μάρκετ με νέα προϊόντα - Κεντρική Εικόνα

Σοβαρές αλλαγές δρομολογούνται στον συνεταιρισμό ΘΕΣΓάλα που μπορεί να ξεκίνησε ιδιαίτερα δυναμικά δημιουργώντας πολλούς φίλους-πελάτες λόγω του ποιοτικού φρέσκου γάλακτος που διένειμε μέσω ΑΤΜ, αλλά σήμερα είναι αντιμέτωπος με δεινά οικονομικά προβλήματα. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Καθημερινή, o συνεταιρισμός φαίνεται να δρομολογεί αλλαγή του τρόπου διανομής και πώλησης των προϊόντων του, με τοποθέτηση καινοτόμων προϊόντων στα σούπερ μάρκετ, περαιτέρω επέκταση του χαρτοφυλακίου σε προϊόντα υψηλού περιθωρίου κέρδους, όπως είναι το παγωτό και σταδιακή απεμπλοκή από το «φρέσκο» γάλα.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, πρωταρχικό ρόλο, βεβαίως, θα διαδραματίσει η ρύθμιση των χρεών του που σήμερα ξεπερνούν τα 20 εκατ. ευρώ, όπως περιλαμβάνεται στη συμφωνία εξυγίανσης βάσει του άρθρου 106β του Πτωχευτικού Κώδικα. Η σχετική αίτηση κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Λάρισας την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου και έχει οριστεί να εκδικαστεί στις 3 Δεκεμβρίου 2019.

Την ίδια ώρα, πάντως, στελέχη του συνεταιρισμού υποστηρίζουν ότι παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο εισόδου επενδυτή στον συνεταιρισμό, καθώς τονίζουν ότι  υπάρχει ενδιαφέρον από εταιρείες τροφίμων –όχι γαλακτοβιομηχανίες– χωρίς ωστόσο να έχουν προχωρήσει ακόμη οι σχετικές συζητήσεις.

Στόχος, με βάση τις παραπάνω κινήσεις, είναι οι πωλήσεις από 15,07 εκατ. ευρώ στη χρήση που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου 2019 να φτάσουν σταδιακά στο επίπεδο των 20 εκατ. ευρώ έως το 2023 και ο συνεταιρισμός να αρχίσει να έχει κέρδη από το 2021.