ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Πάρτε τον Θανάση

Σαν την Χαλκιδική δεν έχει - Κεντρική Εικόνα

Ζούμε στην εποχή της ελαφρότητας, ενίοτε και της φαιδρότητας. Μάλιστα, κάποιοι λένε ότι η ανοησία είναι ανίκητη. Σε σύσκεψη που έγινε στη συμπρωτεύουσα αναφορικά με το θέμα των μακεδονικών προϊόντων στην επαύριον της συμφωνίας των Πρεσπών, παρόντος και του πρωθυπουργού, φωστήρας άλλα άκουσε, άλλα κατάλαβε και τα λάθος που κατάλαβε διέρρευσε για ένα λεπτό δημοσιότητας.

Αμέσως μετά τη διαρροή για το πώς γράφεται η λέξη «μακεδονικά» στην αγγλική, και τη ζημιά που προκάλεσε εκών άκων θεσμικός εκπρόσωπος, ο πρωθυπουργός ζήτησε, λένε αποκλειστικές πληροφορίες, κάποιον να πει τι πραγματικά τι διημείφθη.

Τότε, και αφού οι συνεργάτες του πρότειναν πολλές λύσεις και ονόματα, ο πρωθυπουργός είπε: «Πάρτε το Θανάση». Και εννοούσε τον Πρόεδρο του ΣΒΕ, Αθανάσιο Σαββάκη που, αν και πολύ λοιδορούσαν στο πρόσφατο παρελθόν ως «πορτοκαλοκόκκινο», αποδεικνύει ότι ο μόνος χαρακτηρισμός που τον χαρακτηρίζει είναι «σοβαρός και στοχοπροσηλωμένος» στην προώθηση των επιχειρήσεων της περιφέρειας και της περιφερειακής ανάπτυξης.

Νέστωρας της Βόρειας Ελλάδας τονίζει ότι «σε μια εποχή που πολλοί νομίζουν ότι το έχουν, ας έχουμε στο νου μας αυτούς που αποδεικνύουν ότι το έχουν». Αυτή η επισήμανση έχει σαφέστατη σπουδαιότητα τώρα που ακούγονται ονόματα για την ηγεσία της ΔΕΘ. Ας έχουν γνώσιν οι φύλακες.