ΔΙΕΘΝΗ

Χακάν Ατίλα: Από τη φυλακή στις ΗΠΑ, στο τιμόνι του Χρηματιστηρίου Κωνσταντινούπολης

Χακάν Ατίλα: Από τη φυλακή στις ΗΠΑ, στο τιμόνι του Χρηματιστηρίου Κωνσταντινούπολης - Κεντρική Εικόνα

Τον πρώην τραπεζίτη της Halkbank που είχε φυλακιστεί στις ΗΠΑ διότι βοήθησε το Ιράν να παρακάμψει τις αμερικανικές κυρώσεις, διόρισε η Τουρκία επικεφαλής του Χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης.

Όπως μεταδίδουν οι Financial times, την είδηση γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

«Μετά από μια άδικη καταδίκη, ο Χακάν Ατίλα επανενώθηκε με την οικογένειά του και το έθνος και η περίοδος ξεκούρασής του έχει πλέον τελειώσει. Ξεκινάει τα καθήκοντά του ως γενικός διευθυντής του Χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης», έγραψε.

Haksız bir mahkumiyetin ardından ailesine ve ülkesine kavuşan Hakan Atilla‘nın dinlenme dönemi bitti. Borsa İstanbul Genel Müdürü olarak göreve başlıyor.

Bu görevin kendisi ve BIST için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

— Berat Albayrak (@BeratAlbayrak) October 21, 2019

Ο Χακάν Ατίλα απελάθηκε από τις ΗΠΑ και επέστρεψε στην Τουρκία τον Ιούλιο, έχοντας εκτίσει ποινή φυλάκισης 28 μηνών μετά την καταδίκη του το 2018 για τραπεζική απάτη.

Σημειώνεται πως ο διορισμός του στο τιμόνι του Χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης πραγματοποιείται μόλις μια εβδομάδα αφότου αμερικανοί εισαγγελείς στη Νέα Υόρκη απήγγειλαν κατηγορίες κατά της Halkbank για απάτη και ξέπλυμα χρήματος.