ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μπέρκοου «έκοψε» τον Τζόνσον: Δεν θα συζητηθεί η πρόταση για το Brexit

Ο Μπέρκοου «έκοψε» τον Τζόνσον: Δεν θα συζητηθεί η πρόταση για το Brexit - Κεντρική Εικόνα

Ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, Τζον Μπέρκοου αποφάσισε να μην επιτρέψει οι βουλευτές να διεξάγουν σήμερα μια "ουσιαστική ψηφοφορία" στη συμφωνία που πέτυχε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit.

«Η απόφαση μου είναι η πρόταση να μην συζητηθεί σήμερα καθώς [κάτι τέτοιο] θα ήταν μια επανάληψη [της προηγούμενης ψηφοφορίας το Σάββατο που απέρριψε την κυβερνητική πρόταση ] και μη εύρυθμο», ανέφερε ο Μπέρκοου μιλώντας στο κοινοβούλιο, όπως μεταδίδουν βρετανικά μέσα.

Σημειώνεται πως ο Μπόρις Τζόνσον κατέθεσε την εν λόγω συμφωνία για δεύτερη φορά ενώπιον των βουλευτών, παρά την ήττα του το Σάββατο. 

 Η Ντάουνινγκ Στριτ χρησιμοποιεί όλα τα μέσα που διαθέτει σε επικοινωνιακό επίπεδο προκειμένου να πείσει τους βουλευτές που δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας μόνο όταν θα γίνει νόμος του κράτους. Με μπαράζ συνεντεύξεων και δηλώσεων υπουργοί απειλούν να θέσουν σε εφαρμογή το σχέδιο με την ονομασία «Κιτρινο Πουλί», το οποίο αναφέρεται στην εφαρμογή έκτακτων μέτρων σε περίπτωση εξόδου χωρίς συμφωνία.