ΕΛΛAΔΑ

Πατρινός με χρέος 60.000 ευρώ σε τράπεζα πέτυχε ανέλπιστα ολική διαγραφή

Πατρινός με χρέος 60.000 ευρώ σε τράπεζα πέτυχε ανέλπιστα ολική διαγραφή  - Κεντρική Εικόνα

Απόφαση σταθμός από το Ειρηνοδικείο Πατρών. Πατρινός χρωστούσε σε τράπεζες από δάνεια το ποσό των 60.000 ευρώ, προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη κατάφερε την ολική διαγραφή του χρέους του και μάλιστα χωρίς η υπόθεση να συζητηθεί ξανά στις δικαστικές αίθουσες. Ο δικηγόρος του, Γιώργος Γιαπρακάς εξήγησε στο thebest.gr πως το δικαστήριο διαπίστωσε πως δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα ο άνθρωπος αυτός να πληρώσει τα οφειλόμενα και προχώρησε στην ολική διαγραφή του χρέους.

Το χρέος δημιουργήθηκε από συνεχή δάνεια που είχε πάρει ο δανειολήπτης. Άλλο ένα θύμα της κρίσης και αυτός, μετά από καιρό, αδυνατούσε να πληρώσει τις 60.000 ευρώ που όφειλε και προσέφυγε στη δικαιοσύνη ελπίζοντας ότι θα μπορέσει να μειώσει το χρέος του. Ούτε ο ίδιος δε φανταζόταν αυτή την ανέλπιστη έκβαση.

Πρόκειται για ένα από τα αρκετά παραδείγματα οφειλετών σε τράπεζες που πετυχαίνουν διαγραφή ολόκληρου ή μέρους του ποσού που χρωστούν, αφού αποδεικνύουν ενώπιον της δικαιοσύνης ότι είναι αδύνατον να βρουν τα χρήματα που απαιτούνται για την αποπληρωμή.