ΔΙΕΘΝΗ

Κονβόι αμερικανικών στρατευμάτων «αφήνουν» τη Συρία - Κούρδοι προσπαθούν απεγνωσμένα να τους αποτρέψουν (Photos-Video)

Κονβόι αμερικανικών στρατευμάτων «αφήνουν» τη Συρία - Κούρδοι προσπαθούν απεγνωσμένα να τους αποτρέψουν (Photos-Video) - Κεντρική Εικόνα

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως τα αμερικανικά στρατεύματα άρχισαν να αποσύρονται από τμήματα της βορειοανατολικής Συρίας μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, προσθέτοντας πως οι συνομιλίες μεταξύ Τούρκων και Αμερικανών αξιωματούχων για το θέμα θα συνεχισθούν.

Από την πλευρά τους οι Ηνωμένες Πολιτείες ενημέρωσαν το διοικητή των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) πως οι αμερικανικές δυνάμεις δεν θα τις υπερασπιστούν πουθενά έναντι των επικείμενων τουρκικών επιθέσεων, δήλωσε στο Reuters Αμερικανός αξιωματούχος πριν από την αναμενόμενη τουρκική επίθεση. Ο αξιωματούχος δήλωσε πως οι αμερικανικές δυνάμεις αποχώρησαν από δύο θέσεις παρατήρησης στο Τελ Αμπιάντ και το Ρας αλ Αΐν στη βορειοδυτική Συρία, κατά μήκος των τουρκικών συνόρων. Οι άλλες αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή εξακολουθούν προς το παρόν να βρίσκονται στις θέσεις τους, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Οι Κούρδοι των περιοχών που "αδειάζουν" από αμερικανικά στρατεύματα κινητοποιούνται και σε κάποιες περιπτώσεις παρατάσσονται ακόμα και μπροστά από τις αυτοκινητοπομπές των Αμερικανών προσπαθώντας την ύστατη στιγμή να τους αποτρέψουν από το να αφήσουν ελεύθερο το πεδίο στα τουρκικά στρατεύματα που είναι έτοιμα να εισβάλουν στα βόρεια σύνορα της Συρίας.