ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Δύο μήνες αναβολή για το καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης της Ναυτεμπορικής

Δύο μήνες αναβολή για το καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης της Ναυτεμπορικής - Κεντρική Εικόνα

Αναβλήθηκε για τις 3 Δεκεμβρίου η εκδίκαση του αιτήματος της Eurobank να περάσει σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης το ιστορικό εκδοτικό συγκρότημα της Ναυτεμπορικής.

Η αναβολή δόθηκε ύστερα από αίτημα των αδελφών Αθανασιάδη – δηλαδή της Αγγέλας και της Ειρήνης, καθώς η άλλη αδελφή, η Μαριέττα, έχει αποστασιοποιηθεί εδώ και χρόνια, διαφωνώντας με τους χειρισμούς των άλλων δύο.

Αγγέλα και Ειρήνη διοικούν σήμερα την οικονομική εφημερίδα, το site και το τυπογραφείο.

Όπως σχολίασε τραπεζική πηγή «η δίμηνη αναβολή δεν εξυπηρετεί κανέναν. Απλά συνεχίζεται η απαξίωση ενός ιστορικού τίτλου από την κακοδιαχείριση της τρέχουσας διοίκησης, εις βάρος των εργαζομένων δημοσιογράφων».

Να σημειωθεί ότι από τις αρχές Ιουνίου 2017 η πιστώτρια τράπεζα Eurobank κατήγγειλε τη σύμβαση του δανείου, ύψους 6,5 εκατ. ευρώ, καθώς είχαν σταματήσει να το εξυπηρετούν από τον Ιανουάριο 2016. Σχεδόν άλλα τόσα είναι το χρέος της εταιρείας από ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Στις 18 Ιουνίου, η τράπεζα Eurobank κατέθεσε αίτηση ειδικής διαχείρισης εν λειτουργία της εφημερίδας.

Η αίτηση αυτή επρόκειτο να εκδικαστεί σήμερα, όμως η πλευρά Αθανασιάδη πέτυχε δίμηνη αναβολή.

Αφού εκδικαστεί η υπόθεση, τον ερχόμενο Δεκέμβριο, εκτιμάται ότι η απόφαση θα εκδοθεί μετά από ένα τρίμηνο και το δικαστήριο αναμένεται να ορίσει ειδικό διαχειριστή. Θα ακολουθηθεί δηλαδή η ίδια διαδικασία που ακολουθήθηκε και στην περίπτωση του εκδοτικού συγκροτήματος Λαμπράκη.

 

Πηγή: Mononews.gr