ΕΛΛAΔΑ

«Λουκέτο» στις τράπεζες την Τρίτη λόγω απεργίας

«Λουκέτο» στις τράπεζες την Τρίτη λόγω απεργίας - Κεντρική Εικόνα

Με δυναμικές κινητοποιήσεις αποφάσισε να αντιδράσει η ΟΤΟΕ στο «ξήλωμα των εργασιακών δικαιωμάτων και την ουσιαστική κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων που επιφέρουν οι ρυθμίσεις του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου», όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της.

Στο πλαίσιο αυτό η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ προκήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τρίτη 24/9/2019 και καλεί όλους τους τραπεζοϋπαλλήλους να συμμετέχουν μαζικά.

Η ΟΤΟΕ ζητά από την Κυβέρνηση να πάρει πίσω τις παρεμβάσεις της για τις ΣΣΕ και τη Διαιτησία, παρεμβάσεις που εκθεμελιώνουν όλο το σύστημα των ΣΣΕ και των εργασιακών δικαιωμάτων στη χώρα, ενώ πυροδοτούν ένα νέο κύκλο εσωτερικής υποτίμησης και υποβάθμισης της εργασίας. Να σεβαστεί τις αρχές της ευνοϊκότερης ρύθμισης και της επέκτασης των ΣΣΕ,  τα συνταγματικά δικαιώματα και τη συλλογική αυτονομία. Και να αποκαταστήσει πλήρως την ομαλότητα στις εργασιακές σχέσεις και να επαναφέρει το 6μηνο επέκτασης της διάρκειας των ΣΣΕ μετά τη λήξη τους και της πλήρους μετενέργειας των όρων τους.