ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

To deal του Μαρινάκη που ενδέχεται να αλλάξει τις εγχώριες τηλεπικοινωνίες

To deal του Μαρινάκη που ενδέχεται να αλλάξει τις εγχώριες τηλεπικοινωνίες - Κεντρική Εικόνα

Νέα δεδομένα στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και των media αναμένεται να δημιουργήσει, η εξαγορά - εφόσον το deal ολοκληρωθεί- της Forthnet από τον όμιλο Alter Ego, συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Στην περίπτωση που η κατάληξη των διαπραγματεύσεων είναι θετική και η συμφωνία εγκριθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, οι ισορροπίες και οι συσχετισμοί, αλλάζουν τόσο στην τηλεπικοινωνίες όσο και στο τηλεοπτικό τοπίο, όπως αναφέρουν πηγές της αγοράς.

Η Alter Ego με την απόκτηση της Forthnet/Νοva  θα αποκτήσει πρόσβαση  στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης και παράλληλα σε αθλητικό περιεχόμενο. Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι πριν από λίγες ημέρας η Ολομέλεια του ΕΣΡ έκρινε την εταιρεία Alter Ego και το One Channel ,οριστική δικαιούχο της έκτης άδειας παρόχου επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης εθνικής εμβέλειας.

Παράλληλα εφόσον η εταιρεία αποκτήσει πρόσβαση και στην αγορά των τηλεπικοινωνιών γίνεται σαφές ότι δημιουργείται ένας πολύ ισχυρός πόλος που είναι ικανός αναδιατάξει του κλάδους των media και τηλεπικοινωνιών όπου κυριαρχούν αυτή τη στιγμή η Cosmote, η Vodafone και η Wind.

Πλέον η πρόταση της Αlter Ego φαίνεται ότι βρίσκεται στα χέρια των πιστωτριών τραπεζών και εξετάζεται.

Tις διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες για την εξαγορά του χρέους της τάξεως των 310 εκατ. ευρώ της Forthnet, επιβεβαίωσε την προηγούμενη Παρασκευή το απόγευμα η διοίκηση  της εταιρείας. Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο, επιβεβαίωσε την «υποβολή πρότασης από εταιρεία του ομίλου Alter Ego Mass Media S.A., προς τις Τράπεζες Εθνική, Alpha, Πειραιώς και Αττικής αναφορικά με τα ανοίγματά τους, συμπεριλαμβανομένων μετοχών και μετατρέψιμων ομολογιών, έναντι της εταιρείας και της θυγατρικής της Forthnet Media A.E.».

Οι πληροφορίες πάντως κάνουν λόγο για τίμημα ύψους 40 - 50 εκατ. ευρώ, για το σύνολο του δανεισμού.

Πριν από την πρόταση του ομίλου του Βαγγέλη Μαρινάκη, οι τράπεζες βρίσκονταν σε συζητήσεις με τον όμιλο ΑΝΤ1 (Κυριακού), ενώ νωρίτερα είχαν αποσυρθεί οι Vodafone και Wind.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Forthnet προς το Χ.Α.,  η πρόταση της Alter Ego «τελεί υπό όρους και η διαδικασία αξιολόγησής της εναπόκειται στις τράπεζες, χωρίς συμμετοχή της εταιρείας στη διαδικασία αυτή». Η εταιρεία δεσμεύεται πως «θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό, με νεότερη ανακοίνωση της για οποιαδήποτε εξέλιξη σχετικά με την πρόταση, όταν και εφόσον ενημερωθεί σχετικά από τις τράπεζες».

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη πρόταση από την Alter Ego, υποβλήθηκε εκτός της διαδικασίας Nomura, η οποία έχει αναλάβει, χωρίς αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να παρουσιάσει επενδυτή.

Πηγή insider.gr