ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Οι επτά «μνηστήρες» που θέλουν την Creta Farms

Creta Farms: Την Τετάρτη η συνέχεια στην επεισοδιακή γενική συνέλευση - Κεντρική Εικόνα

Mεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει για την ταυτότητα των επενδυτικών σχημάτων που θα καταθέσουν, αύριο Παρασκευή, μη δεσμευτική προσφορά διεκδικώντας την είσοδό τους ως στρατηγικός επενδυτής στο μετοχικό κεφάλαιο της Creta Farms, με την ελπίδα ότι το σίριαλ της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας θα έχει αίσιο τέλος και θα αποφευψθεί ένα ακόμα μεγάλο λουκέτο σε βιομηχανία, και μάλιστα τροφίμων, στην Ελλάδα.

Αύριο εκπνέει η προθεσμία για την εκδήλωση μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο του διαγωνισμού που διενεργεί η ΕΥ, καίτοι μπορεί να υπάρξει ολιγοήμερη παράταση. Στα επτά επενδυτικά σχήματα που έχουν υπογράψει την προβλεπόμενη συμφωνία εμπιστευτικότητας και έλαβαν το σχετικό φάκελο, περιλαμβάνονται επενδυτικά κεφάλαια από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ανταγωνιστές της κρητικής εταιρείας και επιχειρηματίες.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν πληροφορίες, στους επτά υποψήφιους επενδυτές περιλαμβάνονται η H.I.G. Capital (αμερικανικό fund γνωστό από την απόκτηση της Μαίλλης και το ενδιαφέρον που εκδήλωσε πρόσφατα για σειρά εταιρείων, όπως το Υγεία), η Virtus International Partners (επενδυτικό κεφάλαιο που ιδρύθηκε από τον Λ. Παπακωνσταντίνου με κεφάλαια Ελλήνων και ξένων επενδυτών), η Νίκας (ελέγχεται από τη Chipita του Σπ. Θεοδωρόπουλου), η VNK Capital (η γνωστή εταιρεία επιχειρηματικών συμμετοχών της οικογένειας Κάτσου που έχει υλοποιήσει σειρά τοποθετήσεων το τελευταίο διάστημα, μετέχοντας και στο project του Ελληνικού), η Sandton Capital (fund με ειδίκευση σε αναδιαρθρώσεις και distress deals), η Strategic Initiatives Foods (ελέγχει την γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη) και ο επιχειρηματίας Θ. Δουζογλου (η πρόταση του υποστηρίζεται από τον Κ. Δομαζάκη).

Πηγή capital.gr