ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Καραμανλής: Μόνο με... διόδια «καλοί και ασφαλείς δρόμοι»

Κ. Καραμανλής: Μόνο με... διόδια «καλοί και ασφαλείς δρόμοι»  - Κεντρική Εικόνα

Ασφαλείς δρόμοι ίσον διόδια! Αυτό είναι φαίνεται το νέο αξίωμα που λάνσαρε προς κοινωνική εμπέδωση ο υπουργός Υποδομών Κ.Καραμανλής, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του Σκάι και αναφερόμενος στον οδικό άξονα της Βόρειας Κρήτης. 

Είπε συγκεκριμένα ο υπουργός: «Αν θέλουμε να έχουμε καλούς και ασφαλείς δρόμους πρέπει να πληρώνουμε διόδια, με μια προφανώς λελογισμένη τιμή, όπως γίνεται και στους ευρωπαϊκούς οδικούς άξονες, αυτό ισχύει για όλους τους δρόμους της χώρας και για τον ΒΟΑΚ»

Βέβαια θα έπρεπε να γνωρίζει ως αρμόδιος υπουργός ότι σε πάρα πολλές χώρες της Ευρώπης και της ΕΕ δεν ισχύει το καθεστώς των διοδίων.

Ειδικοτερα σε Γερμανία – Ολλανδία – Δανία – Σουηδία – Νορβηγία – Φινλανδία – Σερβία – Ρουμανία – Κροατία – Βοσνία – Ελβετία – Ισλανδία – Μάλτα – Κύπρος – Λετονία – Λιθουανία – Εσθονία – Λουξεμβούργο – Βέλγιο – Ρωσία.. Να υποθέσουμε ότι σε αυτές τις χώρες, όπως π.χ. Γερμανία, ή Δανία ή Σουηδία, δεν υπάρχουν ασφαλείς δρόμοι;

Είναι άλλο να ισχυριστεί η κυβέρνηση ότι δεν έχουμε χρήματα για να χρηματοδοτήσουμε έναν ασφαλή και ποιοτικό αυτοκινητόδρομο και άρα θα βάλουμε διόδια για να βγάλουμε τα έξοδα, και άλλο να παρουσιάσουμε ως θέσφατο τη χρήση διοδίων και μάλιστα στο απίστευτο ύψος που έχουν φτάσει στην Ελλάδα, αφαιμάζοντας τους οδηγούς. 

Πηγή topontiki.gr