ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ράλι πωλήσεων νέων αυτοκινήτων στην Ελλάδα - Στο +50% ο Σεπτέμβριος!

Τραμπ: Σε 6 μήνες η επιβολή δασμών στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα - Κεντρική Εικόνα

Μετά τα απανωτά ρεκόρ του Ιουλίου και του Αυγούστου, οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων της χώρας μας καταγράφουν εντυπωσιακή άνοδο και το πρώτο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου.

Με βάση τα στοιχεία των πωλήσεων κατά τις πρώτες 15 ημέρες του φετινού Σεπτεμβρίου (10 εργάσιμες ημέρες) έχουν ταξινομηθεί στη χώρα μας ήδη 2.043 νέα μοντέλα.

Το αντίστοιχο περσινό διάστημα οι πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων ήταν 1.397 οχήματα, κάτι που σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή η αγορά «τρέχει» με εντυπωσιακή αύξηση 46,2%.

Θυμίζουμε ότι τόσο τον Ιούλιο όσο και τον Αύγουστο, οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων της χώρας μας είχαν σημειώσει διαδοχικά ρεκόρ δεκαετίας, συμπληρώνοντας 11.838 (+29,7% σε σχέση με το 2018) και 9.666 (+25%) ταξινομήσεις αντίστοιχα.

Πλέον, με τον Σεπτέμβριο να φαίνεται ότι συνεχίζει αυτές τις πολύ καλές επιδόσεις των δύο προηγούμενων μηνών, είναι δεδομένο ότι η ελληνική αγορά αυτοκινήτου έχει μπει σε μια τροχιά ανάπτυξης. 

Σημειώστε πως με την αύξηση των πωλήσεων αυξάνονται παράλληλα -ραγδαία μάλιστα- τα δημοσιονομικά έσοδα, ενώ η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες της ΕΕ, που σημειώνει θετικό πρόσημο στις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων, και η μοναδική που αυτό το πρόσημο είναι σχεδόν στο 50%!