ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Μεθοδεύουν δεύτερο σκάνδαλο, της συγκάλυψης και εκδίκησης προς τον ΣΥΡΙΖΑ

Χαρίτσης: Μεθοδεύουν δεύτερο σκάνδαλο, της συγκάλυψης και εκδίκησης προς τον ΣΥΡΙΖΑ - Κεντρική Εικόνα

«Το παλιό πολιτικό σύστημα μεθοδεύει τώρα ένα δεύτερο σκάνδαλο- αυτό της συγκάλυψης και της εκδίκησης» δηλώνει για την υπόθεση Novartis στο News 24/7 ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «πετάει το γάντι» στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία και προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη σύσταση Εξεταστικής ή προανακριτικής Επιτροπής για το θέμα. «Δεν θα το καταφέρουν. Γιατί το δημόσιο συμφέρον επιβαλλει την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Και δεν θα τους το επιτρέψουμε. Γιατί αυτο επιβάλλει το δίκαιο και οι θυσίες του λαού μας στα χρόνια της κρίσης», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Η δήλωση του Αλέξη Χαρίτση στο news24/7 έχει ως εξής:

«Το σκάνδαλο Novartis είναι υπαρκτό και διεθνές. Η Ελλάδα ήταν χώρα αναφοράς για την τιμολόγηση φαρμάκων για περισσότερες από 20 χώρες με μεγάλες αγορές.  Η εταιρία εξασφάλιζε υπερτιμολογήσεις στην Ελλάδα εκτινάσσοντας έτσι τα κέρδη της πανευρωπαϊκά. Αυτό στοίχισε δισεκατομμύρια στο Δημόσιο, τους ασφαλισμένους και τους φορολογούμενους και μάλιστα εν μέσω μνημονίων και σκληρής λιτότητας.  Οι πολιτικές ευθύνες  του παλιού πολιτικού συστηματος είναι προφανείς και απαράγραπτες. Δεν τους φθάνει όμως αυτό. Μεθοδεύουν τώρα  ένα δεύτερο σκάνδαλο, αυτό της συγκάλυψης και της εκδίκησης προς τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή τόλμησε να αναδείξει την υπόθεση. Δεν θα το καταφέρουν. Γιατί το δημόσιο συμφέρον επιβαλλει την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Και δεν θα τους το επιτρέψουμε. Γιατί αυτο επιβάλλει το δίκαιο και οι θυσίες του λαού μας στα χρόνια της κρίσης».

Αρμόδια στελέχη της Κουμουνδούρου, συνομιλώντας με το news24/7 και ερωτώμενα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει την πρόταση της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής ή Προανακριτικής για τη Novartis, τονίζουν: «Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Προκαλούμε τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ να καταθέσουν πρόταση για εξεταστική, για προανακριτική, να κάνουν ειδικά δικαστήρια, να κάνουν ό,τι τους φωτίσει. Να έχουν όμως το θάρρος να το κάνουν. Δεν χρειάζονται οι ψήφοι του ΣΥΡΙΖΑ για να συσταθεί οποιαδήποτε επιτροπή. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τολμήσει ο κ. Μητσοτάκης να το εισηγηθεί. Διαθέτει τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών για να το κάνει. Θα είναι ένα δώρο για εμάς. Είναι πολύ σημαντικό να μάθουν όλοι οι Έλληνες πολίτες τα εξής: 1. Ποιο είναι το σκάνδαλο Νοβάρτις και 2. Ποιο είναι το δεύτερο σκάνδαλο που προσπαθούν να στήσουν τώρα, αυτό της συγκάλυψης και του ρεβανσισμού για αυτούς που αποκάλυψαν το πραγματικό σκάνδαλο».

Τα ίδια στελέχη όταν ερωτούνται ότι η Δικαιοσύνη όμως είναι αυτή που απέστειλε στη Βουλή τη Δικογραφία μετά την αναφορά των ονομάτων του Αλέξη Τσίπρα και του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου από συγκεκριμένους πολιτικούς αναφέρουν: «Η ΝΔ αναβιώνει το πιο βαθύ κράτος της Δεξιάς. Αυτοί που πρωταγωνίστησαν στο σκάνδαλο Νοβάρτις, τώρα επιχειρούν να στήσουν και δεύτερο, αυτό της συγκάλυψης και του ρεβανσισμού ενάντια σε αυτούς που το ανέδειξαν. Οι  εκπρόσωποι του παλιού διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος επιχειρούν  έναν χυδαίο πολιτικό αντιπερισπασμό. Αν νομίζουν ότι μπορούν να μας τρομοκρατήσουν με κατασκευασμένες δικογραφίες, προαναγγελίες διώξεων και κούφιες ακροδεξιές απειλές είναι βαθιά γελασμένοι»- ενώ , παράλληλα, τονίζουν: 

«Ο Αλέξης Τσίπρας έχει κατ’ επανάληψη καλέσει τον κ. Μητσοτάκη-και το επανέλαβε στη συνέντευξή του στη ΔΕΘ- να κάνει εξεταστική επιτροπή για να μάθει το πανελλήνιο ποιο είναι το σκάνδαλο Νοβάρτις, πόσα δισεκατομμύρια ευρώ ζημίωσε το ελληνικό Δημόσιο, τους ασθενείς και τους φορολογούμενους. Να κάνει εξεταστική, προανακριτική, ειδικά δικαστήρια ή ό,τι άλλο θέλει και έχει στο πολιτικό του DNA. Η απάντηση που θα πάρει θα είναι η αρμόζουσα. Ας τολμήσει λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης».

Στη δε ερώτηση γιατί επιτίθενται στη ΝΔ για την δικογραφία στη Βουλή, ενώ η δικαιοσύνη είναι αυτή που την διαβίβασε, τα ίδια στελέχη απαντούν: «Διότι ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται πίσω από τους πολιτικούς τακτικισμούς των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου με τη Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη δεν έκανε από μόνη της τις μηνύσεις. Τις μηνύσεις τις έκαναν οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος. Θυμίζουμε ότι η Δικαιοσύνη είχε ξαναστείλει την εν λόγω δικογραφία στη Βουλή κατά το παρελθόν. Μετά την αρχειοθέτηση του σκέλους της υπόθεσης που τους αφορά, οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος προσήλθαν στη Δικαιοσύνη και, επικαλούμενοι δήθεν νέα στοιχεία περί "σκευωρίας", ενέπλεξαν το όνομα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μόνο και μόνο διότι γνώριζαν πως αυτό θα οδηγήσει στην αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή. Αποσκοπούν σε έναν χυδαίο επικοινωνιακό αντιπερισπασμό. Δεν θα τους περάσει. Θα συνθλιβούν από το βάρος της αθλιότητάς τους».

Στην Κουμουνδούρου, πάντως, αφήνουν αιχμές και κατά του αντιεισαγγελέα κ. Αγγελή, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Ο κ. Αγγελής είναι ο ίδιος εισαγγελέας που είχε αρχειοθετήσει τις μηνύσεις των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου για εμπλοκή δικαστικών στη δήθεν σκευωρία που επικαλούνταν. Ο κ. Αγγελής είναι αυτός ο οποίος έχει μιλήσει για υπαρκτό σκάνδαλο Νοβάρτις, το οποίο "δε διερευνάται σωστά". Ο κ. Αγγελής ελέγχεται πειθαρχικά για αποσπασματικές διαρροές της υπόθεσης Νοβάρτις που έγιναν στον Τύπο και οι οποίες χρησιμοποιούνται από τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ για να τροφοδοτούν το αφήγημα περί δήθεν σκευωρίας. Ως προς τις καταγγελίες του κ. Αγγελή, ξεχνάτε ότι είναι ο ίδιος ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, ο κ. Καλογήρου, που ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής  εξέτασης για τις καταγγελίες του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Το έκανε ακριβώς για να μη μείνει καμία σκιά, να διερευνηθούν πλήρως εκτός από τη Novartis και οι καταγγελίες τόσο του κ. Αγγελή όσο και οποιουδήποτε άλλου. Αυτό που έχουμε πει από την πρώτη στιγμή είναι όλα στο φως. Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητη αλα καρτ».

Στην Κουμουνδούρου, πάντως, αναμένουν τις αποφάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας, εκτιμώντας ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, κάτω και από τον εκβιασμό-όπως τονίζουν- του Αντώνη Σαμαρά προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αν και εκτιμούν ότι το πιθανότερο σενάριο για την υπόθεση Novartis είναι η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.