ΕΛΛAΔΑ

Εικοσιτετράωρη απεργία στις 24/9 κύρηξαν οι εργατοϋπάλληλοι

Εικοσιτετράωρη απεργία στις 24/9 κύρηξαν οι εργατοϋπάλληλοι - Κεντρική Εικόνα

Την κήρυξη εικοσιτετράωρης απεργίας, την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, καθώς και τη διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την ίδια ημέρα στην Πλατεία Κλαυθμώνος (11 το πρωί), αποφάσισε ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ).

Η απεργία κηρύχθηκε ως ένδειξη αντίθεσης στο νέο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, ενώ όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το δ.σ. του ΕΚΑ αποφάσισε να πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τα σωματεία-μέλη την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, στις 17:00, στο κτήριο του ΕΚΑ για την καλύτερη οργάνωση και το συντονισμό των κινητοποιήσεων, με τη συμμετοχή της νομικής υπηρεσίας για τυχόν διευκρινίσεις.

Παράλληλα, θα συνταχθεί υπόμνημα με τη συμβολή της νομικής υπηρεσίας «που θα εκφράζει την αντίθεση του ΕΚΑ και τις θέσεις του απέναντι στο πολυνομοσχέδιο», το οποίο θα κατατεθεί στο υπουργείο Εργασίας και θα κοινοποιηθεί προς τα σωματεία-μέλη του.

Τέλος, εξουσιοδοτήθηκε η εκτελεστική επιτροπή να μετατοπίσει την απεργία σε περίπτωση που η κυβέρνηση φέρει νωρίτερα προς συζήτηση το νομοσχέδιο στη Βουλή.