ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο χάρτης με τις φθηνές εξοχικές κατοικίες στην Ελλάδα (πίνακες)

Πάσχα: Ψάχνουν «μανιωδώς» εξοχικά στην Αττική οι Αθηναίοι –Στα ύψη οι τιμές - Κεντρική Εικόνα

Μπορεί το καλοκαίρι να έχει εκπνεύσει, όµως το «έξυπνο χρήµα» δεν παύει να οργώνει την αγορά για τον εντοπισµό ευκαιριών στη δεύτερη κατοικία, που θα µπορούσε να χρησιµοποιηθεί και ως κύρια, σε συνάρτηση µε τις συνήθειες και το επαγγελµατικό στάτους των ιδιοκτητών.

Δεδοµένου ότι οι επιλογές για την απόκτηση ενός πολυτελούς -µε αξία άνω των 500.000 ευρώ- ακινήτου είναι πολυάριθµες, το ερώτηµα που τίθεται είναι εάν υφίσταται «βεντάλια» επιλογών για αγορά κατοικίας σε τιµή προσιτή, χαµηλότερη από 150.000 ευρώ, σε µια συγκυρία κατά την οποία επίκειται η αναστολή του ΦΠΑ 24% στα νεόδµητα. Η απάντηση είναι καταφατική, όπως προκύπτει από την έρευνα που πραγµατοποίησε το κτηµατοµεσιτικό δίκτυο Ε-Real Εstates, µε επικεφαλής τον Θέµη Μπάκα, για λογαριασµό της «Ηµερησίας», βάσει της οποίας υπάρχει σηµαντικός αριθµός περιοχών, ανά την Ελλάδα, που απευθύνονται σε επενδυτές οι οποίοι δεν διαθέτουν µεγάλα κεφάλαια.

Σύµφωνα µε τα στοιχεία που παρουσιάζει η "Ημερησία", ευκαιρίες για την απόκτηση κατοικίας, σε τιµές ακόµη και από 400 έως 1.600 ευρώ ανά τετραγωνικό µέτρο, εντοπίζονται στην Αττική αλλά και σε περιοχές εκτός αυτής, όπως είναι η Αργολίδα, η Αρκαδία, η Μεσσηνία, η Στερεά Ελλάδα, η Χαλκιδική, αλλά και σε ορισµένα νησιά του Ιονίου, των Κυκλάδων και των ∆ωδεκανήσων. Αξίζει να σηµειωθεί ότι το «κυνήγι» κατοικιών σε µη δηµοφιλείς -πλην γραφικούς- προορισµούς µε άµεση πρόσβαση στη θάλασσα βρίσκεται σε εξέλιξη, κυρίως από ξένους, εδώ και πολλά χρόνια. Ενδεικτική περίπτωση αποτελεί κατοικία µε τρία υπνοδωµάτια και αυλή σε µικρό ελληνικό νησί χωρίς σηµαντική τουριστική κίνηση, την οποία αγόρασε ένα ζευγάρι Γάλλων προς µόλις 60.000 ευρώ το 2016 και φιλοξενείται, χωρίς να αποκαλύπτεται η τοποθεσία, σε πρόσφατο δηµοσίευµα της εφηµερίδας «Les Echos». Όπως αναφέρεται, η Ελλάδα έπειτα από 10 χρόνια κρίσης, που συνοδεύθηκε από πτώση τιµών άνω του 50%, αποτελεί παράδεισο για όσους επιθυµούν να αγοράσουν κατοικία στη Μεσόγειο, διαθέτοντας ένα ευρύ φάσµα επιλογών, από την Πελοποννήσου µέχρι την Αττική, τα προάστια και πολλές ανά την επικράτεια περιοχές.

pin1.jpg

pin2.jpg

Πηγή ethnos.gr