ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πολυτελείς Mercedes και BMW σε τιμές σκούτερ βγάζει στο «σφυρί» ο ΟΔΔΥ (λίστα)

Πολυτελείς Mercedes και BMW σε τιμές σκούτερ βγάζει στο «σφυρί» ο ΟΔΔΥ (λίστα) - Κεντρική Εικόνα

 

Στην Πάτρα θα αναγκαστούν να μεταβούν όσοι θέλουν να αποκτήσουν ένα φθηνό αυτοκίνητο με δόσεις από τον πρώην ΟΔΔΥ καθώς στις 25 Σεπτεμβρίου η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιηθεί δημοπρασία οχημάτων.

Οι τιμές εκκίνησης στα αυτοκίνητα της δημοπρασίας ξεκινούν από τα 300 ευρώ και αγγίζουν μέχρι και τις 15.000 ευρώ.

Η διακήρυξη της ΑΑΔΕ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Στις 25/09/2019 ημέρα Τετάρτη και ώρα 10.00 π.μ. στην αποθήκη του Τελωνείου Πατρών, κτίριο Λιμένα Γούναρη 1 Πάτρα, θα πραγματοποιηθεί πλειοδοτική δημοπρασία για να εκποιηθούν το καθένα χωριστά ή σε ομαδική εκποίηση για Οχήματα Τέλους Κύκλου Ζωής και διάλυση τα παρακάτω οχήματα που προέρχονται από τα αζήτητα των Τελωνείων και τα κρατικά αποσυρόμενα από την κυκλοφορία με τιμή εκκίνησης αυτή που προαναφέρεται στη διακήρυξη. Ο τόπος φύλαξης των δημοπρατούμενων οχημάτων αναγράφεται στο τέλος της κάθε κατάστασης. Στις τιμές εκποίησης συμπεριλαμβάνεται ο αναλογών ΦΠΑ».

To πρώτο αυτοκίνητο στη λίστα της δημοπρασίας της Πάτρας είναι μια Mercedes-Benz S320 μοντέλο του 2007 με τιμή εκκίνησης τις 4.000 ευρώ.

To αυτοκίνητο κινείται από ένα βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 3,2 λίτρων ο οποίος αποδίδει 235 ίππους και διαθέτει πολύ πλούσιο εξοπλισμό καθώς ανήκει στην σειρά S-Class.

Αντίστοιχα μοντέλα στην αγορά μεταχειρισμένων πωλούνται από 26.500 ευρώ οπότε η τιμή εκκίνησης του οχήματος της δημοπρασίας είναι ιδιαίτερα χαμηλή.

To ακριβότερο αυτοκίνητο της λίστα δημοπρασίας αφορούσε μία BMW 330d με 1η άδεια κυκλοφορίας το 2008 και τιμή εκκίνησης τις 15.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο μοντέλο κινείται από έναν τρίλιτρο πετρελαιοκινητήρα ο οποίος αποδίδει 230 ίππους.

Οι τιμές αντίστοιχων μοντέλων στην αγορά των μεταχειρισμένων ξεκινούν από τις 18.500 ευρώ οπότε η τιμή εκκίνησης είναι κοντά στα εγχώρια μεταχειρισμένα οχήματα της αγοράς.

Αν κάποιος αναζητά ένα τετραθέσιο cabrio μοντέλο τότε η BMW 323 Ci με 1η άδεια κυκλοφορίας το 2003 και τιμή εκκίνησης τις 2.500 ευρώ σίγουρα θα δελεάσει αρκετούς καταναλωτές.

Το αυτοκίνητο κινείται από ένα βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 2,5 λίτρων και απόδοσης 170 ίππων.

Επίσης αν κάποιος επιθυμεί το ίδιο αυτοκίνητο με 2 λίτρο κινητήρα απόδοσης 143 ίππων υπάρχει επίσης στη λίστα δημοπρασίας με τιμή εκκίνησης τα 500 ευρώ!

Οι τιμές για την 323Ci και την 318Ci ξεκινούν από τις 12.000 ευρώ και 5.000 ευρώ αντίστοιχα.

Ένα Mazda 3 αναμένεται επίσης να προσελκύσει τους καταναλωτές το οποίο θα δημοπρατηθεί στις 25 Σεπτεμβρίου με 1η άδεια το 2007 και τιμή εκκίνησης τις 3.500 ευρώ.

Το αυτοκίνητο κινείται από τον πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρου και απόδοσης 110 ίππων και αντίστοιχο μοντέλο στην εγχώρια αγορά μεταχειρισμένων κοστίζει από 6.500 ευρώ οπότε η τιμή εκκίνησης κρίνεται άκρως δελεαστική.

Ένα Smart For Two με 1η Άδεια Κυκλφορίας το 2010 και τιμή εκκίνησης τα 1.500 ευρώ αναμένεται επίσης να προσελκύσει πολλούς υποψήφιους αγοραστές.

Το εν λόγο αυτοκίνητο στην αγορά των μεταχειρισμένων κοστίζει από 5.500 ευρώ και άνω με αποτέλεσμα η τιμή εκκίνησης να είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Δύο ακόμη τετραθέσια cabrio αυτοκίνητο υπάρχει στη λίστα της δημοπρασίας του πρώην ΟΔΔΥ που αφορούν σε Peugeot 307 Cabrio με 1η άδεια κυκλοφορίας το 2007 και τιμή εκκίνησης τις 3.000 ευρώ.

Tα αυτοκίνητα κινούνται από βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρου ο οποίος αποδίδει 120 ίππους και οι τιμές διάθεσης του συγκεκριμένου στην αγορά των μεταχειρισμένων κυμαίνονται πέριξ των 4.500 – 5.000 ευρώ οπότε η τιμή εκκίνησης είναι κοντά στις τιμές της αγοράς.

Για όσους αναζητούν χώρους ένα Ford C-Max με 1η άδεια κυκλοφορίας το 2007 υπάρχει στη λίστα της δημοπρασίας με τιμή εκκίνησης τις 5.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο μοντέλο κινείται από βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,4 λίτρου ο οποίος αποδίδει 75 ίππους και οι τιμές διάθεσης αντίστοιχων μοντέλων στην ελληνική αγορά κυμαίνονται πέριξ των 6.000 ευρώ οπότε η τιμή εκκίνησης είναι υψηλή…

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη της διακήρυξη της ΑΑΔΕ για τη δημοπρασία οχημάτων στις 25 Σεπτεμβρίου.

Οι τρόποι αποπληρωμής και οι εκπτώσεις

Για να συμμετέχει κανείς στις δημοπρασίες του πρώην ΟΔΔΥ θα πρέπει να καταβάλει εγγύηση 300 ευρώ για τα αυτοκίνητα και 100 ευρώ για τα δίκυκλα τα οποία σε περίπτωση που ανακηρυχθεί πλειοδότης αφαιρούνται από το τίμημα απόκτησης του οχήματος. Σε περίπτωση που δεν καταφέρει κάποιος να αποκτήσει κάποιο όχημα τα χρήματα επιστρέφονται.

Στις τιμές εκποίησης των οχημάτων συμπεριλαμβάνεται ο αναλογούν ΦΠΑ 24%. Σε περίπτωση εξοφλήσεως του τιμήματος τοις μετρητοίς ο αγοραστής έχει δικαίωμα έκπτωσης 30% στην τιμή κατακύρωσης.

Ο πλειοδότης καταβάλει το 20% και το υπόλοιπο ποσό (το 80%) δύναται να το διακανονίσει ως εξής:

Α) Με εφάπαξ καταβολή του τιμήματος. Στην περίπτωση αυτή δικαιούται έκπτωσης ανάλογης με το ποσό που καταβάλλεται η οποία ανέρχεται σε ποσοστό:

αα) 10% για καταβαλλόμενο ποσό έως 3.000 €.

αβ) 15% για καταβαλλόμενο ποσό από 3.001€ έως 10.000 €.

αγ) 20% για καταβαλλόμενο ποσό από 10.001 € και άνω.

Β) Με εγγυητική επιστολή χωρίς έκπτωση σε ισόποσες τριμηνιαίες άτοκες δόσεις, ο αριθμός των οποίων καθορίζεται ως εξής:

βα) δύο δόσεις για ποσά έως 3.000€.

ββ) τέσσερις δόσεις για ποσά από 3.001€ έως 10.000€.

βγ) έξι δόσεις για ποσά από 10.001 € έως 18.000€.

βδ) οκτώ δόσεις για ποσά από 18.001€ και άνω.

Η πρώτη δόση πρέπει να πληρωθεί μέσα σε 3 μήνες από την επόμενη της ημερομηνίας κατακύρωσης του υλικού, πλωτού και εναερίου μέσου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΔΔΔΥ οι αγοραστές οφείλουν να ερευνούν και από μόνοι τους την ακρίβεια των στοιχείων, με τεχνικούς της επιλογής τους. Η εξέταση μπορεί να γίνει από τους ενδιαφερόμενους με την βοήθεια και τεχνικού συμβούλου της επιλογής του και περιλαμβάνει ότι κριθεί αναγκαίο, χωρίς όμως την χρήση εργαλείων ή άλλων μηχανικών μέσων και χωρίς να τεθεί σε κίνηση το όχημα, προκειμένου να προσδιορίσουν το ύψος των ζημιών ώστε να διαμορφώνουν ανάλογα και τις προσφορές τους πριν από τη δημοπρασία.

Τα φυσικά πρόσωπα συμμετέχουν στις δημοπρασίες πώλησης οχημάτων μόνο αυτοπροσώπως.

Κατ΄ εξαίρεση μπορούν να συμμετάσχουν με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο εφόσον αυτός είναι σύζυγος ή συγγενής εξ αίματος μέχρι και του δεύτερου βαθμού, προσκομίζοντας Υπεύθυνη Δήλωση θεωρημένη από Δημόσια Αρχή.