ΔΙΕΘΝΗ

Το iPhone 11 προκαλεί... φοβία σε κάποιους ανθρώπους

Το iPhone 11 προκαλεί... φοβία σε κάποιους ανθρώπους - Κεντρική Εικόνα

Την Τρίτη η Apple παρουσίασε τα νέα μοντέλα του iPhone, το 11, το 11 Pro και το 11 Pro Max, αφήνοντας γενικά θετικές εντυπώσεις.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το CNN, υπάρχει μια μικρή μερίδα ανθρώπων, η οποία έπαθε πραγματικό ψυχολογικό σοκ όταν είδε τις φωτογραφίες του iPhone 11 Pro και του iPhone 11 Pro Max, με τους τρεις μεγάλους φακούς της κάμερας στο πίσω μέρος.

Πρόκειται για ανθρώπους που πάσχουν από... τρυποφοβία, μια διαταραχή η οποία τους προκαλεί έντονα αρνητικές ψυχικές και σωματικές αντιδράσεις όταν βλέπουν πολλές συγκεντρωμένες τρύπες.

H τρυποφοβία εντάσσεται στις γενικότερες φοβίες, καθώς τα συμπτώματά της συμπεριλαμβάνουν φόβο και αηδία όταν τα άτομα βλέπουν μαζεμένες τρύπες ή εξωγκώματα.

Σύμφωνα με τις μελέτες που υπάρχουν ως σήμερα, η τρυποφοβία προκαλείται σε ορισμένα άτομα λόγω της υποσυνείδητης σύνδεσης των τρυπών με επικίνδυνους μικροοργανισμούς.

Πάντως, οι αντιδράσεις για το design των νέων iPhone από άτομα που πάσχουν από τρυποφοβία μάλλον δεν θα επηρεάσουν την εμπορική τους επιτυχία.