ΔΙΕΘΝΗ

Πτώχευσε αεροπορική εταιρεία - «Στον αέρα» 13.000 επιβάτες

Πτώχευσε αεροπορική εταιρεία - «Στον αέρα» 13.000 επιβάτες - Κεντρική Εικόνα

 

Σε γολγοθά μετατράπηκαν οι διακοπές για χιλιάδες τουρίστες, όταν η αεροπορική εταιρεία με την οποία ταξίδευαν πτώχευσε ξαφνικά αφήνοντάς τους κυριολεκτικά... στον αέρα.
 
Συγκεκριμένα, τουλάχιστον 13.000 επιβάτες βρίσκονται «παγιδευμένοι» στο εξωτερικό, αφού η γαλλική αεροπορική εταιρεία Aigle Azur υπέβαλε αίτηση πτώχευσης την περασμένη εβδομάδα.
 
Η συντριπτική πλειονότητα αυτών - περί τα 11.000 άτομα - βρίσκονται αποκλεισμένοι στην Αλγερία, σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό αρμόδιο για θέματα μεταφορών, Ζαν-Μπαπτίστ Τζεμπαρί.
 
Η αεροπορική εταιρεία, η οποία μετέφερε περίπου 1,9 εκατομμύρια επιβάτες το περασμένο έτος, υπέβαλε πτώχευση την περασμένη εβδομάδα και την Παρασκευή το βράδυ διέκοψε όλες τις πτήσεις της.

Μάλιστα, σύμφωνα με Γάλλους αξιωματούχους, οι προσπάθειες για την επιστροφή των «παγιδευμένων» επιβατών στη Γαλλία ενδέχεται να διαρκέσουν αρκετές εβδομάδες, ενώ το υπουργείο Τουρισμού κινητοποίησε όλες τις άλλες γαλλικές αεροπορικές εταιρείες για τον απεγκλωβισμό τους.
 
Η αεροπορική εταιρεία έλαβε 14 προσφορές εξαγοράς, επιβεβαίωσε η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας της Γαλλίας στο CNN την Τρίτη.
 
Μεταξύ των ενδιαφερομένων είναι η Air France και η EasyJet , σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP, ενώ ο όμιλος The Dubreuil, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της Air Caraibes, δήλωσε στο CNN ότι υπέβαλε προσφορά μερικής εξαγοράς.
 
Σημειώνεται ότι ο κινεζικός όμιλος HNA, που κατέχει τη Hainan Airlines, είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος στην Aigle Azur με ποσοστό 49%. Επίσης, ο Αμερικανός επιχειρηματίας Ντέιβιντ Νίλμαν κατέχει το 32% ενώ ο Γάλλος επιχειρηματίας Ζεράρ Χουά κατέχει το 19%.