ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Τσίπρας και «Ρασπούτιν» οι σκευωροί στη Novartis

Σαμαράς για Novartis: Αλλα σχεδίαζαν και άλλα τους βγήκαν - Κεντρική Εικόνα

Τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και τον «Ρασπούτιν» κατονόμασε ως «σκευωρούς» της υπόθεσης της Novartis ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρώην πρωθυπουργός υπέβαλε στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου υπόμνημα 32 σελίδων ενώ μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του δήλωσε: «Εχω καταγγείλει εξαρχής αυτή την άθλια σκευωρία. Θα έρθουν όλα στο φως».

Ο ίδιος σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν αποκάλυψε τον «Ρασπούτιν», απάντησε ότι «τον έχω αποκαλύψει εδώ και καιρό και προφανώς το ίδιο έκανα και σήμερα».

Ο πρώην πρωθυπουργός έχει καταθέσει από την πρώτη στιγμή που ενεπλάκη το όνομά του στην υπόθεση μηνύσεις κατά των προστατευόμενων μαρτύρων, των εισαγγελικών λειτουργών που χειρίστηκαν τις έρευνες και κατά πολιτικών προσώπων.

Ο κ. Σαμαράς κατέθεσε με βάση τις μηνύσεις του στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή που διενεργεί την έρευνα ενώ για αύριο έχει κληθεί να καταθέσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μετά τις καταθέσεις των πολιτικών θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η δικογραφία θα διαβιβαστεί στη Βουλή καθώς καταγγέλλονται πολιτικά πρόσωπα.

Η έρευνα του Αρείου Πάγου που βρίσκεται σε εξέλιξη αφορά και και τους χειρισμούς που έκαναν οι δικαστικοί λειτουργοί στην υπόθεση. Τόσο ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιάννης Αγγελής όσο και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου έχουν προβεί σε σχετικές καταγγελίες, με την κα Ράικου μάλιστα να έχει καταγγείλει πολιτικές παρεμβάσεις εκ μέρους πρώην κυβερνητικού στελέχους, γνωστού και ως «Ρασπούτιν».