ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Deutsche Bank: Χρειάζεται επιτάχυνση για τα κόκκινα δάνεια των ελληνικών τραπεζών

Περικοπών συνέχεια για τις γερμανικές τράπεζες - Κεντρική Εικόνα

Οι ελληνικές τράπεζες μείωσαν τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (NPEs) κατά 6% σε τριμηνιαία και κατά 16% σε ετήσια βάση, αναφέρει η Deutsche Bank σε νέα έκθεσή της, επισημαίνοντας πως το μεγαλύτερο μέρος της μείωσης προήλθε από πωλήσεις χαρτοφυλακίων μη εξυπηρετούμενων δανείων και οργανικές μειώσεις των NPEs.

Όπως αναφέρει η γερμανική τράπεζα, οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να επιταχύνουν τις πωλήσεις χαρτοφυλακίων για να πετύχουν τους μακροπρόθεσμους στόχους που έχουν τεθεί για τα ανοίγματα.

Σύμφωνα με την DB, η οργανική μείωση των NPEs  είναι εξίσου σημαντικός δείκτης για την ελληνική οικονομία και τη διατήρηση των NPEs σε κανονικά επίπεδα.

Σε άλλη της έκθεση η γερμανική τράπεζα, εξετάζοντας τα μεγέθη των τραπεζών, εκτιμά πως η Τράπεζα Πειραιώς και η Alpha Bank βρίσκονται μεταξύ των ευρωπαϊκών τραπεζών με τις μεγαλύτερες θετικές αναθεωρήσεις αναφορικά με τις προβλέψεις των αναλυτών για τα κέρδη ανά μετοχή του 2020, τον τελευταίο μήνα.

Συγκεκριμμένα, οι προβλέψεις των αναλυτών για τα κέρδη ανά μετοχή του 2020 για την Τράπεζα Πειραιώς είναι αυξημένες πάνω από 15%, ενώ για την Alpha Bank 3%.

Με βάση τα κέρδη μετά προβλέψεων, οι εκτιμήσεις της γερμανικής τράπεζας σε σχέση με τις τις προβλέψεις των αναλυτών, είναι οι υψηλές για τις Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα.

Η σύσταση της Db για την Alpha Bank διατηρείται «buy», με τιμή-στόχο τα 2 ευρώ και «hold» για Eurobank με τιμή-στόχο το 0,8 ευρώ, για Εθνική Τράπεζα με τιμή-στόχο τα 2,3 ευρώ και για Τράπεζα Πειραιώς με τιμή-στόχο τα 2,7 ευρώ.