ΔΙΕΘΝΗ

Το Facebook αλλάζει και πάλι - Ποιο χαρακτηριστικό του φεύγει

Το Facebook αλλάζει και πάλι - Ποιο χαρακτηριστικό του φεύγει - Κεντρική Εικόνα
Η αρχή έγινε δοκιμαστικά με το Instagram, ωστόσο, φαίνεται ότι πλέον και το Facebook, που είναι και η μητρική εταιρεία, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αφαιρέσει από την πλατφόρμα ένα χαρακτηριστικό-«σήμα κατατεθέν» της.
 
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Techcrunch, το Facebook μελετά το ενδεχόμενο να αφαιρέσει τον μετρητή των «Likes» από τις αναρτήσεις των χρηστών, για να τους προστατεύσει από τη ζήλια, αλλά και να αποτρέψει την αυτολογοκρισία.
 
Ήδη, τεχνικός του διαδικτύου εντόπισε στο λογισμικό του Facebook το μηχανισμό που θα κρύβει τα «Likes» στην εφαρμογή για το Android και η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι εξετάζει αυτό το ενδεχόμενο, αν και διευκρίνισε ότι, αν υλοποιηθεί, θα γίνει σταδιακά.
 
Πάντως, πηγές του Facebook ανέφεραν ότι, ακόμα κι αν τα «Likes» κρυφτούν, αν διαπιστωθεί ότι η χρήση ή τα έσοδα της εταιρείας πέφτουν, τότε το γνωστό σηματάκι με τον υψωμένο αντίχειρα θα επανέλθει δυναμικά.
 
Αναλυτές, πάντως, εκτιμούν ότι, πέραν από τις καλές προθέσεις, το Facebook επιχειρεί κατ' αυτό τον τρόπο να αποκρύψει το διαρκώς μειούμενο ενδιαφέρον των χρηστών του για την πλατφόρμα.