ΕΛΛAΔΑ

Τι δείχνει το πόρισμα της Τροχαίας για την τραγωδία στο Αίγιο

Τι δείχνει το πόρισμα της Τροχαίας για την τραγωδία στο Αίγιο  - Κεντρική Εικόνα

Ολοκληρώθηκε το πόρισμα του πραγματογνώμονα της Τροχαίας για το δυστύχημα στο Αίγιο, στο οποίο τη ζωή τους έχασαν μια 67χρονη γυναίκα και το μόλις ενός έτους εγγονάκι της,

Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, από το πόρισμα του πραγματογνώμονα Θωμά Χόνδρου προκύπτει ότι ο οδηγός μπήκε στη στροφή με 100 χλμ όταν το επιτρεπόμενο όριο είναι 50 χλμ. Με αυτή την ταχύτητα έπεσε πάνω στη γιαγιά και το εγγόνι καθώς έχασε τον έλεγχο του οχήματος.

Την άτυχη γυναίκα τη χτύπησε δυο φορές. Στο φτερό του αυτοκινήτου υπάρχει βαθούλωμα 20 -30 πόντων από το χτύπημα στην 67χρονη γιαγιά.

«Η απώλεια ελέγχου τώρα οφείλεται σε ορισμένους παράγοντας. Ένας από αυτούς είναι η ταχύτητα. Ο άλλος είναι η κατάσταση του οδηγού» ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο κ. Χόνδρος και πρόσθεσε: «Η κατακόρυφη σήμανση ακριβώς στο σημείο του ατυχήματος έχει γραφτεί με σπρέι. Ένας καθρέφτης ακριβώς στο σημείο είναι σπασμένος από καιρό και κανένας δεν έχει ανησυχήσει».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αυτοκίνητο είχε κινητήρα 300 ίππων και έξι ηχεία. Όταν έχασε τον έναν τροχό κατά την πρόσκρουση έπρεπε να είχε ακινητοποιηθεί. Το αυτοκίνητο όμως διένυσε μια απόσταση μετά το τροχαίο 3χλμ με τρεις τροχούς και με τον τέταρτο να λειτουργεί ως έλκηθρο.

Η έκθεση του πραγματογνώμονα που έχει ορίσει η Τροχαία Πατρών θα παραδοθεί άμεσα στις Αρχές.