ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Το Περιστέρι και οι δυτικές συνοικίες είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση

Θεοδωρικάκος: Το Περιστέρι και οι δυτικές συνοικίες είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση - Κεντρική Εικόνα

Ενότητα, συνεργασία και δημιουργικό έργο με τη στήριξη της Αυτοδιοίκησης και την αναπτυξιακή πορεία των τοπικών κοινωνιών για να πάει η χώρα ψηλά, μετά από 10 χρόνια κρίσης, είναι το μήνυμα του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, κατά την ορκωμοσία του για 5η συνεχή φορά του δημάρχου Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη.

Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι είναι η ώρα να προτάξουμε το «εμείς» έναντι του «εγώ» για να πετύχουμε το εθνικό στόχο «όλοι μαζί», ενώ υπογράμμισε ότι το Περιστέρι και οι δυτικές συνοικίες είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Ο ίδιος, εξάλλου, εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό -ο οποίος είναι και βουλευτής της Περιφέρειας- στην τελετή που έγινε στο Πάρκο της πόλης -από τον μητροπολίτη κ. Κλήμη, παρουσία του νέου περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη, των βουλευτών Χαρά Καφαντάρη και Νάντια Γιαννακοπούλου και πλέον των 3.000 δημοτών, μεταξύ των οποίων αισθητή ήταν η παρουσία της νεολαίας, γεγονός το οποίο εξήρε ο υπουργός.

Ο κ. Θεοδωρικάκος αποκάλεσε τον δήμαρχο «παράδειγμα και σύμβολο για τους νέους» γιατί με το «δημιουργικό έργο του αποδεικνύει ότι υπάρχουν αυτοδημιούργητοι άνθρωποι που αγαπούν τον συνάνθρωπο και την πόλη τους» και «με σχέδιο και δουλειά μπορούν να προχωρήσουν μπροστά». Εκδήλωσε την ικανοποίηση του για την 5η επανεκλογή του Αν. Παχατουρίδη «στο Περιστέρι της ενότητας, της δημιουργίας, της αλληλεγγύης, που θέλει να πετάξει ακόμα πιο ψηλά, που το δικαιούται και το αξίζει». Επισήμανε, δε, «την αξία της ενότητας στον κοινό αγώνα να πάμε ψηλά τη χώρα», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση είναι εδώ για να ενώσει τους Έλληνες. Είμαστε πολλοί λίγοι για να είμαστε χωρισμένοι και διχασμένοι και μπορούμε να πάμε ψηλά την Ελλάδα, όπως έχετε πάει εσείς ψηλά το Περιστέρι».

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο υπουργός διαβεβαίωσε για την ενωτική, «χωρίς διαχωρισμούς», πολιτική του υπουργείο Εσωτερικών απέναντι στους δήμους και δήλωσε την αμέριστη στήριξή του «στον δήμο και σε ο,τιδήποτε ο δήμαρχος και το άξιο Δημοτικό του Συμβούλιο έχει θέσει ως σχέδιο για αυτή την τετραετία».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος υπογράμμισε: «Όρκο μέγιστης κοινωνικής τιμής, αλλά και κοινωνικού καθήκοντος αποτελεί η εντολή της κοινωνίας του Περιστερίου που μας καλεί για 5η συνεχή φορά να αποδείξουμε πόσο αντάξιοι οφείλουμε να είμαστε». Έκανε λόγο για συγκλονιστική λαϊκή πίστη και εμπιστοσύνη, σημειώνοντας ότι «το 74,18% από το εκλογικό ζύγι της 26ης Μαΐου προκαλεί στον ίδιο και τους συνεργάτες του δόνηση τιμητική σε πανελλήνια κλίμακα, αλλά και δόνηση βαριάς ευθύνης, χρέους και καθήκοντος». Πρόσθεσε, δε, ότι κάθε φορά που με μια πράξη ή ενέργεια δικαιώνει την επιλογή τους θα μειώνεται και το βάρος αυτό.

Αναφερόμενος στη 17ετή θητεία του συνδυασμού του στην ηγεσία της πόλης, επισήμανε ότι οικοδομήθηκε «μια αδιαπέραστη και συμπαγή σχέση αγάπης, που πυροδοτεί κάθε ενέργειά και βήμα προσφοράς προς το καλό του τόπου και του κοινωνικού συνόλου». Υπογράμμισε ότι, στους «σκληρούς και δυσμενείς καιρούς», η ενότητα αποτελεί «τη μοναδική προϋπόθεση νίκης στη μάχη για Δημοκρατία, αλληλεγγύη και συνοχή», όπως και για την «αναπτυξιακή τομή και τις υποδομές που απαιτεί μια σύγχρονη μεγαλούπολη, του 21ου αιώνα και των προσταγμάτων του». Πρόσθεσε, δε, ότι ο πολίτης, η ευημερία του και το δικαίωμά για ποιότητα, ασφάλεια, μεγαλοσύνη και αξιακά πλεονάσματα ζωής, αποτελούν για τη δημοτική αρχή διαχρονικό στόχο τιμής.

Τέλος ο κ. Παχατουρίδης υπογράμμισε ότι «η νέα τετραετία σηκώνει πανιά για πελάγη που απαιτούν πληρώματα, ικανά, τολμηρά και αποφασισμένα να τα βάλουν με δυσκολίες και φουρτούνες. Και το Περιστέρι, φιλόδοξα θα συνεχίζει να πλοηγείται, και να προπορεύεται».