ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Πώς έπεσε στα «βράχια» η Creta Farms

Creta Farms: Στο 30,59% η συμμετοχή του Κ. Δομαζάκη - Κεντρική Εικόνα

Δεν έχει τέλος η ενδοοικογενειακή διαμάχη των βασικών μετόχων της Creta Farms, με τις δυο πλευρές να εκτοξεύουν αλληλοκατηγορίες για την τραγική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει σήμερα η άλλοτε πανίσχυρη κρητική αλλαντοβιομηχανία.

Η διοίκηση της εταιρείας αλλά και τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα, απαντητικό εξώδικο, το οποίο παρουσιάζει βήμα-βήμα μία σειρά ενεργειών του που οδήγησαν την εταιρεία στη σημερινή κατάσταση.

Υποστηρίζουν μάλιστα ότι το πρώην μέλος της διοίκησης και μεγαλομέτοχος, Κωνσταντίνος Δομαζάκης έδειξε ότι σκοπός του ήταν να «καταστρέψει οικονομικά την εταιρεία με συκοφαντίες για την επάρκεια των οργάνων της και της διοίκησής της, διασύροντας την εταιρεία στο επενδυτικό κοινό, τους πιστωτές, τους καταναλωτές και τους συνεργάτες της».

Η διοίκηση της Creta Farms, όπως αναφέρει το ethnos.gr επικαλείται μία σειρά ενεργειών και δηλώσεων του Κ. Δομαζάκη, η οποία και προκάλεσε τεράστια ζημιά στην εταιρεία. Γίνεται αναφορά σε συναντήσεις του με πιστωτές της εταιρείας κατά τις οποίες διέδιδε ότι δε διαθέτει νόμιμη εκπροσώπηση.

Επιπροσθέτως, οι ψευδείς δηλώσεις του περί υποτιθέμενης οφειλής 11,61 εκατ. ευρώ της εταιρείας προς αυτόν, περί υποτιθέμενων εικονικών οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας προκάλεσαν ανασφάλεια και φόβο στο επενδυτικό κοινό και τους πιστωτές, πλήττοντας τη φήμη, την αξιοπιστία και το εμπορικό μέλλον της.

Το εξώδικο επισημαίνει ότι η αναστολή διαπραγμάτευσης της εισηγμένης στο ΧΑΑ εταιρείας ήταν αποτέλεσμα των συκοφαντικών ενεργειών του Κ. Δομαζάκη, όπως και η δραστική μείωση του factoring. Επισημαίνεται μάλιστα ότι ο μοναδικός λόγος που επικαλέστηκαν στο σύνολό τους οι πιστώτριες τράπεζες, γραπτώς και επισήμως, για τη στάση τους, είναι «οι ανυπόστατες διαδόσεις και οι ανεδαφικοί και αβάσιμοι ισχυρισμοί» του Κ. Δομαζάκη.