ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Mε Τσίπρα τα πλεονάσματα ήταν στο 2,5%, με Μητσοτάκη στο 3,5%

Παππάς: Mε Τσίπρα τα πλεονάσματα ήταν στο 2,5%, με Μητσοτάκη στο 3,5% - Κεντρική Εικόνα

«Mε Τσίπρα τα πλεονάσματα ήταν στο 2,5%, με Μητσοτάκη στο 3,5%» είπε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, τονίζοντας ότι «τα όποια μέτρα φοροελάφρυνσης είναι προφανές ότι ακυρώνονται».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής του Νότιου Τομέα της Β΄ Αθηνών, μιλώντας στον ρ/σ "Real FM", σημείωσε ότι τα μέτρα ελάφρυνσης δεν θα είναι μέσα στο σχέδιο του προϋπολογισμού του 2020 που θα έρθει σε μερικές εβδομάδες στη Βουλή. Xαρακτήρισε «υποκριτική» τη ρητορική της ΝΔ περί επαναδιαπραγμάτευσης των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων, με την αύξησή τους στο 3,5% να αποτελεί «κλειδί της οικονομικής της πολιτικής», το οποίο θα φέρει ένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο, με ένα ραγδαίο κύμα ιδιωτικοποιήσεων, το 1 προς 5 στο Δημόσιο, την ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού.

Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι το άνοιγμα του κόμματος είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη διασφάλιση της αριστερής και προοδευτικής φυσιογνωμίας του, σημειώνοντας ότι «τα κόμματα που αποτελούνται από ένα άθροισμα κλειστών συστημάτων εξουσίας, τα οποία δεν έχουν "πατήματα" στην κοινωνία και αδυνατούν μέσα από τους οργανωτικούς τους αρμούς να αντιληφθούν τι συμβαίνει στην κοινωνία, στην αυτοδιοίκηση, στην οργανωμένη επιχειρηματικότητα και στα συνδικάτα, είναι πολύ πιο εύκολο να κάνουν ιδεολογικές και πολιτικές μετατοπίσεις».

Εξάλλου, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την επιχείρηση της αστυνομίας στα Εξάρχεια, κάνοντας λόγο για «εντυπωσιοθηρία, η οποία εκθέτει τους εμπνευστές της» και πρόσθεσε ότι ήταν προτιμότερο να ασχοληθεί με το οργανωμένο έγκλημα και τα κυκλώματα ναρκωτικών.