ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Honda θα λανσάρει ένα νέο αερόσακο

Η Honda θα λανσάρει ένα νέο αερόσακο	 - Κεντρική Εικόνα

Η Honda θα λανσάρει ένα νέο αερόσακο.

Οι αερόσακοι των αυτοκινήτων παίζουν καθοριστικό ρόλο στη προστασία των επιβατών σε περίπτωση σύγκρουσης. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες εξελίσσουν και αεροσάκους οι οποίοι μειώνουν τους κινδύνους τραυματισμού για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τους οδηγούς μοτοσυκλετών.

Η Honda, ανακοίνωσε ότι εξελίσσει ένα νέο τύπο αερόσακων για τους επιβάτες που εξασφαλίζει μεγαλύτερη προστασία σε περίπτωση σύγκρουσης.

Ξεκινώντας από το επόμενο έτος, η ιαπωνική μάρκα θα λανσάρει έναν αερόσακο νέας γενιάς επιβατών που έχει σχεδιαστεί για να μειώνει την πιθανότητα τραυματισμών σε μια ευρύτερη ποικιλία μετωπικών συγκρούσεων.

Ο αερόσακος, που αναπτύχθηκε από κοινού με τον σουηδικό προμηθευτή Autoliv, χρησιμοποιεί τέσσερα κύρια εξαρτήματα, σε αντίθεση με τους συμβατικούς αερόσακους επιβατών που χρησιμοποιούν ένα βασικό κεντρικό στοιχείο το οποίο απαρτίζεται από ειδικό αεροθάλαμο, που φουσκώνει αυτόματα μόλις διαγνωσθεί σύγκρουση.

Η μάρκα ανακοίνωσε ότι ο νέος αερόσακος είναι αποδοτικός ακόμη και σε γωνιακές μετωπικές συγκρούσεις, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και μετατόπιση της θέσης του αερόσακου.

Ο αερόσακος επόμενης γενιάς επιβατών που έχει σχεδιαστεί για να μειώνει την πιθανότητα τραυματισμών σε μια ευρύτερη ποικιλία μετωπικών συγκρούσεων, θα εξοπλίσει μοντέλα της Honda. Η εφαρμογή του θα ξεκινήσει το 2020.

Η Autoliv, είναι ένας από τους προμηθευτές που η Honda αξιοποίησε για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες από την ανάκληση των αεροσάκων που κατασκευάζει η εταιρεία Takata.

H Autoliv, έχει το δικαίωμα να παρέχει και σε άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων το νέο αερόσακο, μόλις λήξει το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης από την Honda.