ΔΙΕΘΝΗ

Η Βρετανία στέλνει πολεμικό πλοίο στη Λιβύη

Η Βρετανία στέλνει πολεμικό πλοίο στη Λιβύη - Κεντρική Εικόνα

Με σκοπό να βοηθήσει στην καταπολέμηση της παράνομης μεταφοράς ανθρώπων και όπλων η Βρετανία σκοπεύει να στείλει πολεμικό πλοίο στη Λιβύη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε να αποστείλει βοήθεια στη Λιβύη προκειμένου να ανασυγκροτήσει το ναυτικό και την ακτοφυλακή της για να αντιμετωπίσει τους διακινητές ανθρώπων, μετά από σχετική έκκληση για βοήθεια από τη νέα οικουμενική κυβέρνηση της Τρίπολης που υποστηρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη.

Εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης είπε ότι κατά την συνεδρίαση της G7 για θέματα εξωτερικού χθες βράδυ, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον θα παρουσίαζε τα σχέδια της χώρας του για την αύξηση της συμμετοχής της στην περιοχή, όπου ήδη έχει αναπτύξει τέσσερα πλοία.

«(Ο πρωθυπουργός) θα επαναλάβει την αποφασιστικότητά μας να συνεργαστούμε με την κυβέρνηση της Λιβύης και να τους βοηθήσουμε να οικοδομήσουν την ικανότητα της ακτοφυλακής τους», είπε ο εκπρόσωπος. «Θα αναλάβουμε τώρα ενεργό ηγετικό ρόλο στη διαδικασία αυτή (...) Όταν τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου του ΟΗΕμπει σε ισχύ, σκοπεύουμε να αναπτύξουμε πλοίο του πολεμικού ναυτικού στην περιοχή για να βοηθήσει στον τερματισμό της παράνομης διακίνησης ανθρώπων και όπλων», συνέχισε.

Βρετανός αξιωματούχος είπε ότι δεν έχει γίνει επίσημη αίτηση από τη Λιβύη ώστε το πλοίο να μπορεί να δράσει εντός των χωρικών της υδάτων, αλλά αναμενόταν «αρκετά σύντομα». Πρόσθεσε ότι το πλοίο θα μπορέσει να τεθεί σε δράση στην περιοχή μέσα σε μερικές εβδομάδες.