ΔΙΕΘΝΗ

Mastercard: Παραβίαση δεδομένων χρηστών στη Γερμανία

Mastercard: Παραβίαση δεδομένων χρηστών στη Γερμανία - Κεντρική Εικόνα

Η Mastercard ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει ξεκινήσει έρευνες για μια παραβίαση δεδομένων σε ένα πρόγραμμα επιβράβευσης στη Γερμανία που οδήγησε στη διαρροή προσωπικών πληροφοριών, όπως ονόματα, διευθύνσεις και αριθμοί πιστωτικών καρτών.

Η Mastercard ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα Priceless Specials τερματίστηκε όταν η εταιρεία αντιλήφθηκε την παραβίαση και τη λίστα με τα δεδομένα των χρηστών την περασμένη Δευτέρα.

Ωστόσο, την Τετάρτη, η Mastercard αντιλήφθηκε ότι υπάρχει και άλλο ένα αρχείο με στοιχεία χρηστών που κυκλοφορεί ηλεκτρονικά.

Τη διαχείριση του προγράμματος είχε ένας τρίτος πάροχος. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι τα συστήματα πληρωμών δεν έχουν επηρεαστεί.

"Η προστασία των δεδομένων και η ασφάλεια αποτελούν πολύ σοβαρά θέματα για την εταιρεία και σε αυτό το πλαίσιο κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να ερευνήσουμε και να λύσουμε το πρόβλημα που σχετίζεται με τον διαχειριστή της ειδικής πλατφόρμας στη Γερμανία", δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Οι ανακοινώσεις της Mastercard ακολουθούν δημοσιεύματα στη Γερμανία σύμφωνα με τα οποία περίπου 90.000 πελάτες επηρεάστηκαν από τη διαρροή.