ΕΛΛAΔΑ

Επιστροφή στην Αθήνα: Περισσότερα από 2.000 Ι.Χ. την ώρα στα διόδια

Επιστροφή στην Αθήνα: Περισσότερα από 2.000 Ι.Χ. την ώρα στα διόδια - Κεντρική Εικόνα

Το πρώτο κύμα επιστροφής των εκδρομέων στην Αθήνα ξεκίνησε από το πρωί της Κυριακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού μέσου tempo24, από τα διόδια του Ρίου, στην Εθνική Πατρών - Αθηνών με κατεύθυνση την πρωτεύουσα, περνούν από το πρωί περί τα 2.000 αυτοκίνητα την ώρα. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, η ίδια ροή και η κίνησηαναμένεται να συνεχιστεί και τις βραδινές ώρες.

Πιο αυξημένη η επιστροφή εκδρομέων σε Κόρινθο και Ελευσίνα

Την ίδια ώρα διπλάσιος αριθμός οχημάτων αναμένεται να περάσει τα διόδια σε Κόρινθο και Ελευσίνα, με την Τροχαία να τον εκτιμά στα 4.000 οχήματα την ώρα τις απογευματινές ώρες.

Εδώ να σημειώσουμε πως πολλά από τα αυτοκίνητα αυτά είναι πολιτών που βρίσκονται στην Αθήνα και επιλέγουν τις παραλίες μετά την Ελευσίνα για το κυριακάτικο μπάνιο τους.

Τέλος, αυξημένη φαίνεται ελαφρώς και η κίνηση στην Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος των Αφιδνών και με κατεύθυνση προς την Αθήνα, χωρίς ωστόσο να δημιουργείται κάποιου είδους μποτιλιάρισμα και με φυσιολογική ροή των οχημάτων.

Συνεχίζεται η ροή προς τα νησιά του Αιγαίου από τον Πειραιά

Επίσης, η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, καθώς 26 δρομολόγια έχουν προγραμματιστεί από το πρωί της Κυριακής να αναχωρήσουν για νησιά των Κυκλάδων, Δωδεκάνησα, Κρήτη κτλ.

Σημειώνεται ότι προ ημερών ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, εν όψει της κορύφωσης των αναχωρήσεων ζήτησε αυξημένα μέτρα ασφαλείας στα λιμάνια της χώρας από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος.