ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

«Πράσινο» για την κατασκευή νέου καταστήματος Leroy Merlin στη Λ. Κηφισού

«Πράσινο» για την κατασκευή νέου καταστήματος Leroy Merlin στη Λ. Κηφισού - Κεντρική Εικόνα

Ένα βήμα πιο κοντά έρχεται η αξιοποίηση του πολυσυζητημένου ακινήτου στη λεωφόρου Κηφισού, το οποίο έχει περάσει υπό τον έλεγχο του επενδυτικού οίκου της Hines.

Σε συνέχεια των αδειοδοτικών διαδικασιών που «τρέχει» ήδη από τις αρχές του έτους η εταιρεία Hirg A.E., η οποία συνδέεται με τον όμιλο της Hines, οι αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου Πολιτισμού έχουν παράσχει ήδη από τις αρχές Ιουλίου την έγκρισή τους όσον αφορά τη μελέτη ανέγερσης του νέου συγκροτήματος που θα έχει εμπορική χρήση. Υπενθυμίζεται εδώ ότι στο εν λόγω ακίνητο ο όμιλος της Blackrock, μέσω της εταιρείας Artume σχεδίαζε τη δημιουργία του εμπορικού πολυχώρου Academy Gardens, μία επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ που συνάντησε ουκ ολίγες αντιδράσεις αλλά και γραφειοκρατικά κωλύματα κι έμεινε τελικά στα χαρτιά λόγω του υψηλού κόστους χρηματοδότησης, όπως διαπιστώθηκε από τους επενδυτές στο τέλος του περασμένου έτους.

Τώρα, η Hirg στην οποία έχει περάσει εδώ και λίγους μήνες η έκταση στο οικοδομικό τετράγωνο 124/75 του δήμου Αθηναίων στην Ακαδημία Πλάτωνος έλαβε το πράσινο φώς για τη μελέτη που αφορά την κατασκευή του νέου διώροφου καταστήματος με ανοικτό χώρο στάθμευσης στο δώμα, για το οποίο υπάρχει προκαταρκτική συμφωνία μίσθωσης με την αλυσίδα οικιακού εξοπλισμού Leroy Merlin.

Oι άδειες από το υπουργείο Πολιτισμού είναι απαραίτητες δεδομένου ότι το νέο κτίριο γειτνιάζει με το βιομηχανικό συγκρότημα Κλωστήρια Λαναρά- Κύρτση, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως νεότερο μνημείο. Η απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού η οποία υπογράφηκε από την προηγούμενη ηγεσία του, θέτει και συγκεκριμένους όρους, ώστε το νέο κτίριο «να συνδιαλέγεται αρμονικά με το χαρακτηρισμένο μνημείο των κλωστηρίων Λαναρά», «να μην παρεμποδίζεται η θέαση του μνημείου», ενώ προτείνεται, μεταξύ άλλων και η τροποποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης με χρήση αποκλειστικά από τη λεωφόρο Κηφισού ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω επιβάρυνση του παρακείμενου αρχαιολογικού χώρου.

Πηγή newmoney.gr