ΕΛΛAΔΑ

Νέος εργοδοτικός «εφιάλτης στην κουζίνα»: Απείλησαν μαγείρισσα με μαχαίρι επειδή «ξεσήκωνε» τους συναδέλφους της! (video)

Νέος εργοδοτικός «εφιάλτης στην κουζίνα»: Απείλησαν μαγείρισσα με μαχαίρι επειδή «ξεσήκωνε» τους συναδέλφους της! (video) - Κεντρική Εικόνα

Νέα καταγγελία για εργασιακό «μεσαίωνα» στον τομέα του τουρισμού έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι στον ΑΝΤ1, προϊστάμενος απείλησε με μαχαίρι στο λαιμό μία μαγείρισσα, η οποία ήταν και εκπρόσωπος εργαζομένων ξενοδοχείου, προκειμένου να μην «ξεσηκώνει» τους υπόλοιπους εργαζόμενους σχετικά με εργασιακές διεκδικήσεις τους.

«Την απείλησαν με μαχαίρι, την έδιωξαν από την κουζίνα, την είχαν σε χώρο ξενοδοχείου να κάθεται εκεί και να μην κάνει τίποτα», αναφέρει στο ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 ο γραμματέας Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, Παύλος Ζήμος

Στην Κέρκυρα και το άλλο κρούσμα εργοδοτικής ασυδοσίας σε εστιατόριο

Να θυμίσουμε πως πριν από λίγες ημέρες είχε δει το φως της δημοσιότητας μία απίστευτη καταγγελία από 19χρονο σπουδαστή μαγειρικής στην Κέρκυρα. Ο σπουδαστής που έκανε την πρακτική του άσκηση στο εστιατόριο του Έκτορα Μποτρίνι στην Κέρκυρα, κάνει λόγο για σκληρά βασανιστήρια.

Σύμφωνα με την καταγγελία του εργαζόμενου σπουδαστή, ο υπεύθυνος κουζίνας ασκούσε συστηματικά εναντίον του σωματική και λεκτική βία, με αποκορύφωμα συνεχή περιστατικά την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου. Ο υπεύθυνος κουζίνας του πετούσε καυτό λάδι πάνω στα χέρια του, του προκαλούσε εγκαύματα με καυτή σπάτουλα, τον έβριζε και τον κλώτσαγε στο τραυματισμένο του πόδι.

Ο 19χρονος εργαζόμενος δεν άντεξε την βάναυση συμπεριφορά και προχώρησε σε καταγγελία στον Εισαγγελέα Κέρκυρας, στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας αφού προηγουμένως πήγε στον Ιατροδικαστή προκειμένου να βεβαιώσει τους τραυματισμούς, ενώ έκανε καταγγελία και στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.