ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα Τσαβούσογλου για win-win συμφωνία στη Μεσόγειο

Κάλεσμα Τσαβούσογλου για win-win συμφωνία στη Μεσόγειο - Κεντρική Εικόνα

Μήνυμα σε όσους ενδιαφέρονται για την ανατολική Μεσόγειο να εμπιστευθούν την Άγκυρα και να συνεργαστούν μαζί της έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Την Ελλάδα θα θέλαμε να τη δούμε ως έναν εταίρο στην περιοχή με τον οποίο θα μπορούσαμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα στο πλαίσιο του win-win (όλοι κερδίζουν). Το έθνος μας, σε όποιον του τείνει χείρα φιλίας, ανοίγει κι εκείνο την καρδιά του. Ελάτε να εργαστούμε μαζί για την ευημερία της περιοχής μας και των λαών μας. (Ελάτε) Να μετατρέψουμε την Ανατολική Μεσόγειο σε μία λεκάνη ειρήνης, ευημερίας και συνεργασίας. Το μήνυμά μας προς όσους έχουν ενδιαφέρον για την περιοχή είναι ένα. Συνεργαστείτε μαζί μας και όλοι θα κερδίσουν!».

Παράλληλα τόνισε ότι η Άγκυρα δεν αγνοεί ποτέ προτεινόμενες λύσεις για το κυπριακό. «Η Κύπρος είναι ο εθνικός σκοπός μας. Η ισότητα και η ασφάλεια του τουρκοκύπριου λαού είναι απαραίτητες. Σε αυτή την βάση δεν αποκλείουμε καμία επίλυση», τόνισε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε ομιλία στο 11ο Συνέδριο Πρέσβεων.

Επανέλαβε ότι η χώρα του δεν θα επιτρέψει ποτέ βήματα που αγνοούν τα νόμιμα δικαιώματα της Τουρκίας και των τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο.